L’FCF exigeix al Govern la tornada immediata de l’esport federat
Notícies Generals | 18/11/2020
El president de l’FCF, Joan Soteras, i el secretari general, Oriol Camacho, participen en una reunió conjunta del teixit esportiu català amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.
L’FCF exigeix al Govern la tornada immediata de l’esport federat

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el secretari general, Oriol Camacho, han participat aquest dimecres en una reunió telemàtica amb membres del Govern, a qui han exigit el retorn de l’esport federat de forma immediata. En la trobada, convocada pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, i on també hi han participat el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, s’ha expressat el malestar del sector esportiu català davant el document filtrat i pendent d’aprovació per part del Procicat, que impedeix la represa d’entrenaments i partits.

 

En aquest sentit, Soteras i Camacho han requerit la tornada als entrenaments per als equips tant amateurs com de base a partir del pròxim dilluns 23 de novembre, així com de la competició en les categories de futbol i futbol sala d’àmbit territorial el cap de setmana del 5 i 6 de desembre.

 

La proposta de l’FCF, consensuada amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i la UFEC, comportaria un retorn a l’activitat sense la utilització de vestidors, a excepció d’aquells casos en què l’equip visitant hagi de fer un desplaçament superior 50 quilòmetres. Tanmateix, tampoc hi hauria la presència de públic a les graderies, llevat dels partits amb menors d’edat, on es permetria l’acompanyament d’un adult. Aquestes mesures serien de caràcter temporal i transitori fins el cap de setmana del 9 i 10 de gener, moment en què s’autoritzaria l’ús de vestidors i es permetria la presència de públic tant a camps com a pavellons, coincidint amb l’avançament dels diferents trams del pla de desescalada marcat pel Govern.

 

En la mateixa línia, també s’ha reivindicat l’aixecament de les restriccions de mobilitat entre municipis en cap de setmana per motius esportius, a més d’allargar l’horari nocturn de tancament de les instal·lacions esportives, equiparant-les als equipaments culturals i amb l’ànim de facilitar l’encaix d’entrenaments i la tornada al seu domicili dels federats i federades.

 

Pel que fa a la línia econòmica, des de la Federació s’ha reclamat la reconsideració de la distribució del paquet d’ajuts anunciats pel Govern, per tal que s’hi puguin acollir tots els clubs i entitats esportives de Catalunya, en un moment on està en joc la supervivència de gran part del teixit esportiu del país.

El futbol és salut

L’escassa taxa d’afectacions greus per Covid-19 a federats i federades, gràcies al reforç que significa la pràctica esportiva en el seu sistema immunològic, i que demostra que l’esport és segur, ha esdevingut un dels raonaments exposats per la represa immediata de les competicions federades, actualment en marxa en altres comunitats autònomes.

 

Els arguments esgrimits per recolzar aquesta demanda, a partir d’un criteri científic, han estat el baix índex de suspensions en el futbol i futbol sala català per casos derivats de la Covid-19 –amb un 5,5% d’ajornaments sobre més de 18.000 partits oficials i amistosos disputats des del passat juliol–, i l’ínfima xifra de contagis relacionada directament amb la pràctica esportiva –amb un 0,28% en tot l’estat, segons dades del Ministeri de Sanitat–.

 

A la vegada, també s’ha fet referència a l’aval rebut per part de l’Oficina de l’Esport dels Mossos d’Esquadra en l’aplicació dels protocols segurs elaborats per l’FCF, gràcies a l’esforç i col·laboració dels clubs d’arreu de Catalunya fins al moment del tancament, com l’altra de les garanties per defensar amb força la represa de l’activitat federada.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.