L’FCF es reuneix amb Treball a Madrid per trobar una solució a la regulació dels tècnics aficionats
Després de la campanya d’inspecció de la Seguretat Social a diversos clubs del futbol amateur gironí, arran d’una denúncia relacionada amb el procés electoral.
La Federació Catalana de Futbol va reunir-se el passat dimarts 17 de gener a Madrid amb el Secretari d’Estat de Treball i Economia Social, Joaquín Pérez, per intentar trobar una solució a la regulació de tècnics, entrenadors i coordinadors aficionats, després de la campanya d’inspecció de la Seguretat Social que han patit en els darrers mesos diversos clubs del futbol amateur gironí. Així ho ha fet saber l’ens federatiu a tots els clubs de la delegació, a través d’una carta enviada per explicar la cronologia dels fets i les actuacions realitzades.
En la trobada, així mateix, també hi van ser presents membres de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i de la Confederació d’Unions de Federacions Autonòmiques Esportives Espanyoles (CUFADE).
L’actuació es deu a una denúncia
Prèviament a aquesta jornada de treball, representants de la Federació ja havien mantingut diverses reunions amb la Inspecció de Treball de Catalunya i Girona, amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, així com amb la Subdelegació del Govern de l’Estat a Girona. Totes les institucions asseguren que les actuacions són conseqüència d'una denúncia, molt probablement relacionada amb el procés electoral a l'FCF.
Propostes per trobar solució abans de la fi de 2023
Des de l’FCF, es van presentar diverses propostes al Secretari d’Estat per millorar la regulació dels tècnics aficionats. Així, una de les iniciatives que es va posar sobre la taula és el Pocket Money o allowance. La UFEC hi treballa des de fa anys, i consisteix en una major protecció del voluntariat i la possibilitat de rebre una compensació fins a un límit per la despesa que els genera l’activitat, sense necessitat de justificar-la.
També es va plantejar la possibilitat d’establir un contracte de formació dels tècnics en el marc del catàleg d'especialitats formatives del Servei d'Ocupació; la creació de l'‘Estatut de l’esportista no-professional’ –un règim especial amb cotitzacions mínimes o bonificades–; o l’exclusió de l’alta de la Seguretat Social de l’esportista aficionat.
Totes les parts van acordar la creació d’un grup de treball, amb la voluntat “d’avançar en les diferents propostes, amb un horitzó temporal per trobar una primera solució viable abans de la fi de 2023”.