L’FCF assisteix a les Jornades sobre Dret Esportiu a la Universitat de Barcelona
El director de l'Àrea de Compliment Normatiu de l’FCF, Javier Latorre, ha impartit una de les ponències relacionada amb la part jurídica de l’esport.
L’FCF assisteix a les Jornades sobre Dret Esportiu a la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona (UB), en col·laboració amb la Universitat de Girona (UdG) i el Centre d'Innovació i Gestió de les Administracions Públiques (CIGAP), va organitzar les Jornades sobre ‘Qüestions actuals de Dret Esportiu’, les quals es van desenvolupar a la Facultat de Dret de la UB entre el 26 i 28 de setembre. El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, va inaugurar les Jornades a la Sala de Graus de la Facultat de Dret.

La jornada del dimecres 26 de setembre es va dedicar a l’ ’Anàlisi de l’esport des d’una perspectiva jurídica’ i el director de l'Àrea de Compliment Normatiu de l’FCF, Javier Latorre, va impartir la ponència ‘Les federacions esportives, amb aplicació al cas de la Federació Catalana de Futbol’. Latorre va analitzar diversos aspectes relacionats amb l'organització federativa, i, en particular, amb els comitès jurisdiccionals i disciplinaris i les diferents comissions federatives: Ètica Esportiva, Lluita contra la violència, xarxes socials, mediació i arbitratge, reglamentació, etc.

La sessió del dijous dia 27 es va centrar en l’ ‘Actualitat de les entitats esportives’, fent especial referència als clubs esportius, i en la qual es va generar un debat obert sobre la utilització de les tecnologies amb la participació de periodistes esportius de diferents mitjans de comunicació.

En l’última jornada, la del divendres 28 de setembre, es van tractar ‘Aspectes conflictius de la relació esport-fiscalitat’, i es van explicar les clàusules de rescissió, fitxatges, traspassos i fiscalitat dels drets d’imatges, entre d’altres qüestions.

Es va comptar amb la presència de la secretària general de la Facultat de Dret de la UB, Dra. Belén Noguera, i la participació de juristes especialitzats en Dret Esportiu en els àmbits català, estatal i internacional. Entre els catedràtics que van impartir les conferències hi havia Luis M. Alonso González (UB), Joan Manuel Trayter Jiménez (UdG), Irene Araguás, Montserrat Casanellas i Albert Lladó, professors de la UB i UdG.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.