L’FCF acull la presentació de la campanya ‘Per la integritat en l’esport’ de l’Oficina Antifrau de Catalunya
L’objectiu d’aquesta campanya és incidir en l’educació dels joves, amb accions de sensibilització sobre el valor de la integritat i els seus efectes individuals i col·lectius.
L’FCF acull la presentació de la campanya ‘Per la integritat en l’esport’ de l’Oficina Antifrau de Catalunya

A la sala d’actes de la seu central de la Federació Catalana de Futbol, l’Oficina Antifrau de Catalunya ha presentat la campanya ‘Per la integritat en l’esport’ a tots els membres de Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de l’FCF.

L'Oficina Antifrau és una institució independent, que ret comptes al Parlament de Catalunya i que treballa per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de la corrupció. Segons informa l’Oficina Antifrau, el 2017 ha estat l’any en què s’ha resolt un major nombre d’expedients des de la posada en funcionament d’Antifrau, elevant la xifra a 211 expedients d’avaluació de versemblança, un increment del 26% respecte el 2016. L’any 2017 és l’exercici amb més investigacions iniciades, 104, i actuacions closes, 49, des de la creació de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

La campanya ‘Per la integritat en l'esport’ consisteix en un vídeo en el qual es recrea un suposat arranjament d’un partit de futbol base i una guia per fomentar la reflexió i el debat a l’aula. Un dels objectius de l’Oficina Antifrau és incidir en l’educació dels joves, amb accions de sensibilització sobre el valor de la integritat i els seus efectes individuals i col·lectius. Aquesta campanya, la primera que realitza l’Oficina Antifrau d’aquestes característiques, és una acció de sensibilització sobre ètica i esport, que està dirigida als joves i que és extensible a qualsevol àmbit, més enllà de l’esport.

A banda dels membres de l'esmentada comissió federativa, van assistir a la presentació el vicepresident de l’FCF Joan Josep Isern; el Secretari General, Oriol Camacho; el responsable d'Administració i de l'Assessoria Jurídica, José Domingo Valls; el director de l'Àrea de Compliment Normatiu, Javier Latorre; i el responsable de la Comissió, Francesc Bartoll.

El Secretari General de l'FCF, Oriol Camacho, va exposar els principals procediments posats en pràctica a la Federació Catalana de Futbol per assegurar la integritat en les competicions, mentre que el responsable de la Comissió, Francesc Bartoll, va comentar les funcions desenvolupades pels diversos membres de la Comissió en els seus àmbits específics d'actuació.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.