L’Espanyol i el Barça, a la final del Campionat de Catalunya Juvenil-Cadet femení
Futbol Femení | 06/06/2015
El RCD Espanyol s’ha classificat per la final després de vèncer a l’Atlètic Vilafranca per 1 gol a 0. El FC Barcelona ho ha fet amb una victòria per 3 a 0 davant el Pontenc CE.

Alineacions:

RCD Espanyol: Laura Jansa, Nerea Gómez,  Helena Barco, Júlia Mora, Marina González, Paula Bohigas,  Cristina Chavero,  Ariadna Cat,  Ivet Coll, Sara Ismael i Carla Martínez. També han jugat: Ariadna Sáez, Irene Sánchez, Marta Molina, Naomi García i Ainoa Albaladejo.

Atlètic Vilafranca: Dènia Muela, Carla López, Laia García, Maria Florentín, Sònia Inés, Llaua Rius, Neus Forcada, Patricia Ruano, Laura Marcet, Abril Rodríguez i Ainna Yue Moreno. També han jugat: Miryam Magdalena, Andrea Rodríguez, Anna Pérez i Sílvia Curtiada.

Àrbitre: Juan Carlos Blasco Pastor

Gols: 1 – 0 Irene Sánchez (70’)

Targetes grogues:

RCD Espanyol: Marta Molina (71’) i Joan Bacardit- entrenador (75’).

Atlètic Vilafranca: Sònia Inés (64’)

Crònica:

Els primers minuts de la semifinal del Campionat de Catalunya Juvenil-Cadet femení entre el RCD Espanyol i l’Atlètic Vilafranca han estat de domini blanc-i-blau. En aquests moments ha estat quan s’ha produït l’ocasió més clara del partit, després que Ariadna Cat hagi robat la pilota al mig del camp, hagi escapat sola i s’hagi encarat amb la portera del Vilafranca, que li ha aturat el xut amb el peu enviant la pilota a córner. A mesura que ha avançat el partit, però, el partit s’ha anat igualant. Al minut 10, la portera de l’Espanyol ha hagut de treure el puny per refusar una pilota que venia precedida d’una falta des del mig del camp per evitar que Abril Rodríguez es quedés sola davant la porteria. Aquestes han estat les ocasions més clares de la primera part. Amb el transcurs del temps, ambdós equips ho han tingut molt difícil per arribar a les àrees rivals i, per això, han intentat buscar el gol amb xuts des de fora de l’àrea.

L’únic gol del partit ha arribat al minut 68, quan Irene Sánchez ha fet una molt bona desmarcada per darrere la defensa del Vilafranca i ha creuat la pilota just quan sortia la portera, que no ha pogut fer res més per evitar el gol blanc-i-blau. Una altre ocasió claríssima per l’Espanyol ha estat amb el xut de Naomi Garcia, que ha enviat la pilota al travesser i després ha tocat la línia de gol, però sense arribar a creuar-la.

Amb aquest resultat d’1 gol a 0, l’Espanyol s’ha classificat per a la final del Campionat d’Espanya Juvenil Cadet femení que es jugarà demà diumenge a les 10 hores al camp de La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts.

FC BARCELONA 3 – 0 PONTENC CE

FC Barcelona: Gemma Font, Berta Pujades, Anna Torrodà, Laia Aleixandrí, Ona Batlle, Paula Fernández, Laia Muñoz, Laura  Martínez, Carla  Niubó, Mireia Carrasco i Elena Benítez. També han jugat: Sandra Carrasco, Judit González, Paula Navas, Maria Llompart, Andrea Martínez, Candela Andújar i Maria Benedicto.

Pontenc CE: Marina Barneda, Emma  Pujolras, Ester Puigdevall, Noelia  Vicens, Cristina Sánchez, Noelia Pérez, Connye Elizabet Zambrano, Alba Planella, Carolina Figueres, Brenda Chicano, Judith Gallardo. També han jugat: Maria Rodríguez, Mònica Ayats, Eva Pérez, Mireia Cros i Elisa Rovira.

Àrbitre: Jesús Martínez Navarro

Gols: 1 – 0 Carla Niubó (1’), 2 – 0 Maria Benedicto (64’), 3 – 0 Maria Llompart (79’)

Pontenc CE: Noelia Vicens (66’)

Crònica:

La segona semifinal de la jornada d’avui ha estat de domini absolut per part del FC Barcelona, que s’ha avançat al marcador al minut 1 amb un xut de  Carla Niubó des del punt de penal després d’una assistència per la banda dreta de Berta Pujades. Aquest gol ha estat tota una declaració d’intencions. El Pontenc poc ha pogut fet davant d’un Barça que ha aconseguit elaborar grans jugades col·lectives, sobretot des de les bandes i els extrems. Les jugadores del Pontenc no han pogut creuar les línies defensives blaugranes i no han tingut ocasions de gol. La gran actuació de la seva portera, però, ha estat crucial per evitar que el resultat al marcador fos més dilatat abans del descans.

A la represa, el partit ha continuat igual amb domini blaugrana que ha tingut moltes ocasions però, de nou, la portera Marina Verneda ha estat la més destacada de l’equip gironí. De totes maneres, el  Barça ho ha continuat intentant fins que al minut 64, Maria Benedicto ha regatejat a una defensa i a la portera del Pontenc i ha marcat a porteria buida. El partit s’ha sentenciat al minut 79 amb un gol de Maria Llompart, després que la pilota hagués picat al travesser.

Amb aquest resultat, el FC Barcelona s’ha classificat per la final del Campionat de Catalunya Juvenil-Cadet Femení.