L’encert de València doblega a una Canàries poc inspirada
FS Notícies | 16/12/2017
El conjunt de la Comunitat Valenciana s’enduu la victòria per 2 a 9 davant les Illes Canàries en un encontre que ha sentenciat amb ràpids contraatacs.

Fitxa tècnica:

ILLES CANÀRIES, 2: Ankor López, Carlos Ravina, Sergio González, Jonas Chávez i Esaú Fernández. També han jugat: Endor Sigut, Mauro Juan Aamaya, Adrián Escobar, Raúl Santana, Carlos Manuel Trujillo, Iván Ramos i Pablo Fabelo.

COMUNITAT VALENCIANA, 9: Miguel Soler, Nico Morillo, Juan Miguel, Ignacio Gómez i Sergio Escola. També han jugat: Samuel Lozano, Antonio Montejano, Rubén Martínez, Ignacio Parreño, Sabino Fernández, Marcos Novoa i Nestor Berga.

Gols primera part: Juan Miguel (0-1, 2’), Ignacio Gómez (0-2, 9’), Sergio Escola (0-3, 13’), Carlos Ravina (1-3, 15’; 2-3, 16’), Nico Morillo (2-4, 19’), Rubén Martínez (2-5, 20’).

Gols segona part: Ignacio Gómez (2-6, 25’), Samuel Lozano (2-7, 28’), Antonio Montejano (2-8, 32’), Sergio Escola (2-9, 38’).

Targetes grogues: Sergio Escola (11’), Jonas Chávez (19’), Sergio González (39’), Mauro Juan Aamaya (40’).

Àrbitres: Adrià Galí Pallejà i Òscar Moreno Teba.

Àrbitre assistent: Anna Carretas Escalona.

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

En el primer partit de la segona jornada de la fase prèvia del Campionat d'Espanya sub 16 masculí de futbol sala que s'està celebrant a Salou i Torredembarra, la Comunitat Valenciana s’ha emportat el triomf per 2 a 9 davant d'un combinat canari poc encertat en la definició. Malgrat anar sempre per darrere en el marcador, Canàries no s’ha donat per vençuda en cap moment i ha buscat la victòria fins al final. No obstant això, els valencians s’han mostrat segurs en l’aspecte defensiu i han sentenciat el xoc mitjançant ràpids contraatacs.

Després de la derrota d’ahir davant Catalunya, el combinat de la Comunitat Valenciana ha sortit a per la victòria des del xiulet inicial. Quan només s’havien disputat dos minuts, Juan Miguel ha inaugurat el marcador amb  un poderós tir creuat que ha entrat per l’escaire esquerre de la porteria defensada per Ankor López. Canàries s’ha sobreposat bé al gol en contra i ha començat a combinar amb encert des de la zona defensiva. Fruit d’una bona jugada col·lectiva, Jonas Chávez, després de driblar el seu defensor, ha xutat lleugerament desviat. Tot seguit, ha estat Mauro Juan Amaya qui ha provat fortuna amb un tir que no ha trobat porteria per ben poc.

El conjunt canari ha arriscat jugant de cinc i ha disposat de bones oportunitats per anivellar el xoc. No obstant això, ha perdut una pilota al mig del camp i Ignacio Gómez ha aprofitat que no hi havia porter per anotar el 0 a 2. L’equip local no s’ha arronsat i ha continuat buscant amb insistència la seva primera diana, però una altra pèrdua en la zona de construcció ha suposat un nou gol en contra. En aquesta ocasió, Esaú Fernández ha fallat en el rebuig defensiu i Sergio Escola ha anotat el tercer del seu equip a porteria buida. Finalment, Canàries ha aconseguit trencar el mur valencià en una gran jugada col·lectiva culminada per Carlos Ravina, que ha batut Miguel Soler amb un toc subtil. Un minut més tard, novament Ravina ha escurçat diferències finalitzant una vertiginós contraatac. Quan faltaven dos minuts per al descans, el valencià Nico Morillo ha anotat el 2 a 4 amb un llançament des dels 10 metres i, a continuació, Rubén Martínez ha ampliat distàncies materialitzant una jugada a pilota aturada.

A la represa, Canàries ha donat un pas endavant per intentar capgirar el resultat. Amb una pressió intensa i constant, ha posat en problemes a la Comunitat Valenciana. Novament jugant de cinc, el combinat canari ha pogut marcar el tercer amb un xut de Jonas Chávez que el porter valencià ha desviat a córner en el darrer moment. Poc després, ha estat Raúl Santana qui ha acaronat el gol, però no ha arribat per centímetres a connectar la passada horitzontal d’Iván Ramos. Quan semblava que estava més a prop el gol canari, ha tornat a marcar l’equip valencià gràcies a un llançament de falta executat per Ignacio Gómez.

En el tram final del duel, la Comunitat Valenciana ha defensat a prop de la seva porteria, cometent poques errades i sortint amb criteri a la contra. Així ha arribat el 2 a 7, quan Samuel Lozano ha punxat la pilota amb un excel·lent control i ha batut Ankor López amb un tir de rosca ajustat al pal dret. Quatre minuts després, Antonio Montejano ha marcat el vuitè en culminar un veloç contraatac. Quan faltaven quatre minuts per al final, Sergio Escola, de penal, ha anotat el definitiu 2 a 9.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el directiu de l'FCF i de la LCFS Joaquim Sala; i el delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Miquel Àngel Esquerré, entre d’altres.