Jornades de tecnificació pels àrbitres de futbol base i del Sènior A de Futbol Sala
FS Notícies | 20/02/2024
Un total de 29 àrbitres han estat els protagonistes de la 16a i 17a Jornada de Tecnificació al Pavelló Municipal Can Cases de Martorell.
Jornades de tecnificació pels àrbitres de futbol base i del Sènior A de Futbol Sala
Font: CTAFS

La tecnificació dels àrbitres de futbol sala continua amb dues noves jornades. Diumenge 18 de febrer es va dur a terme la 16a i la 17a Jornada de Tecnificació arbitral de futbol sala enfocada a 29 àrbitres de l’Escola Nadal de Barcelona i el Vallès Occidental i de Sènior A de futbol sala.

Aquestes dues jornades s’han celebrat al Pavelló Municipal Can Cases de Martorell dirigides per l’àrbitre de 1a RFEF i professor del CTAFS, Ivan López. Els àrbitres dividits en dos grups, segons la categoria, l’Escola Nadal i Sènior A van treballar diversos aspectes tant de fora com dins del joc.

1r Grup.

El grup d’àrbitres de l’Escola Nadal de Barcelona i el Vallès Occidental van començar la 16a jornada de Tecnificació recordant el protocol previ de partit, iniciant-se des del moment en que es rep la designació durant la setmana per preparar-se psicològicament el partit i tenir-ho tot controlat a nivell d’horaris, instal·lacions, revisió de la superfície de joc, etc.

Des del CTAFS, Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, es va insistir en el missatge que l’àrbitre ha de ser responsable i tenir un comportament exemplar en tot moment, tant a la pista com a fora ja que no es deixa de representar la Federació Catalana de Futbol. Després d’una primera part més teòrica es van posar en pràctica les senyalitzacions que s’han de fer a l’actuar com a àrbitre.

Finalment es va disputar un partit de futbol sala en el qual bona part dels àrbitres van xiular els partits corregint in situ posicionament, senyalització, decisions tècniques i disciplinàries, etc.. 

2n Grup.

En el segon grup, amb àrbitres de categoria Senior A, que ja tenen més experiència en l'arbitratge, es va transmetre la idea de la importància dels petits detalls, doncs es troben a un pas d'ascendre a Divisió d'Honor Catalana, categoria en la que ja s' arbitra en parella i canvia totalment la forma d'arbitrar així com el nivell d'exigència. Transmetre l’ambició d'assolir noves categories per seguir treballant per assolir objectius. 

També es va fer un repàs a les senyalitzacions per polir qualsevol mancança i es va remarcar la importància d’utilitzar una bona senyalització i un bon llenguatge corporal. En definitiva, un àrbitre que senyalitza correctament i que transmet seguretat corporalment, genera molta més credibilitat als jugadors, tècnics i públic, en la presa de decisions.

Finalment els àrbitres es van iniciar en l'arbitratge de parella en un partit de futbol sala treballant aspectes més complexos de l'arbitratge de parella que són la coordinació amb el company/a i el posicionament. 

Aquestes jornades van ser a càrrec de l’àrbitre de 1a RFEF i professor del CTAFS, Ivan López.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.