Jaume Teixidó, tota una vida dedicada a l’arbitratge
Comitè Àrbitres | 14/12/2019
Ha rebut un reconeixement especial a la 8a Nit de l’Arbitratge pels seus més de 50 anys dedicats a fer créixer l’arbitratge català.
Jaume Teixidó, tota una vida dedicada a l’arbitratge

Jaume Teixidó (20/07/1942) va viure una de les seves nits més especials a la 8a Nit de l’Arbitratge, celebrada ahir a l’Hotel Hesperia Tower. I és que el Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol li ha fet un homenatge especial pels seus més de 50 anys d’afiliació, on ha demostrat el seu compromís, entrega, predisposició i ganes de superar-se dia a dia. Un àrbitre disciplinat, constant i treballador que va demostrar la seva vàlua des de 1969, quan va donar-se d'alta com a àrbitre cursetista, fins al 2019, quan s'ha retirat. Durant aquest període de temps, va exercir d'àrbitre principal a Primera i Segona Territorial, Preferent, i Tercera i Segona Divisió, entre altres categories.

Un cop va penjar el xiulet, va desenvolupar les funcions de secretari del CTA, delegat comarcal del Barcelonès, delegat territorial de Barcelona i membre de la Comissió Executiva del CTA fins al curs 2018-2019. Un cop ha rebut la seva distinció a la 8a Nit de l'Arbitratge, Jaume Teixidó ha afirmat que “dono les gràcies al CTA i a la Federació per aquest homenatge. Els àrbitres mai ens retirem, malgrat que ja no estem en actiu. Gràcies per fer-me l’home més feliç durant aquests més de 50 anys. Si teniu constància i treballeu intensament, arribareu lluny”.

El director del CTA de l’FCF i vicepresident del CTA de l’RFEF, Xavi Moreno, recorda que “vaig conèixer el Jaume Teixidó a Barcelona, quan era secretari del CTA. Quan vaig començar a xiular a Segona ‘A’ i Primera ell estava destinat a Galícia. Sempre que podíem ens veiem i, des d’aquells anys, mantenim una gran amistat”. En relació a la seva trajectòria arbitral, Moreno destaca que “va començar a arbitrar a una edat molt avançada i va ser capaç d’arribar a xiular a Segona Divisió. Això té un mèrit impressionant”. Qüestionat pel seu vessant personal, subratlla que “només tinc bones paraules per ell. És un home encantador, treballador, sacrificat i un gran amic. Una persona meravellosa”. Pel que fa a l’homenatge a la 8a Nit de l’Arbitratge, considera que “és molt merescut, se l’ha guanyat a pols”.

Per la seva banda, el secretari del CTA, Toni García, afirma que “el vaig conèixer farà uns 25 anys, sempre que venia a Barcelona s’apropava al Comitè Tècnic d’Àrbitres per saludar-nos”. Pel que fa al seu caràcter, assevera que “és un home molt proper, de discurs fàcil, bromista, sempre disposat a ajudar i amb facilitat per connectar amb la gent”. Quant a la seva trajectòria arbitral, apunta que “quan hem parlat d’aquest tema, m’ha comentat que va tenir molta sort per arribar fins a Segona Divisió. Era un home format i d’una estatura considerable per la seva època. Si com a àrbitre era igual que com a persona, va ser un col·legiat extraordinari”.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.