Irina Uribe dóna el triomf a la sub 18 femenina
Notícies Generals | 12/02/2016
La Selecció Catalana sub 18 femenina guanya 5-0 a La Rioja amb quatre gols d’Irina Uribe. El següent partit el jugaran diumenge davant Cantàbria.

CATALUNYA, 5: Gemma font, Ona Batlle (Ainhoa López, 62’), Berta Bou, Nadia Dopico (Andrea Cortés, 46’), Laia Ballesté, Paula Fernández, Laia Muñoz (Alba Arboix, 46’), Maria González (Teresa Morató, 58’), Irina Uribe, Guadalupe Martínez, Aitana Bonmatí.

LA RIOJA, 0: Sheila Asensio, Ana Pagola, Judith Luzuriaga (Andrea Zorrilla, 83’), Izaskun Muñoz, María Ezquerro, Ángela Sanz (Alba Sáenz, 67’), Irene Yanguas, Garazi Facila, Lucía Martínez, Laura Bezares (Andrea Galan, 46’), Natalia Montero (Cristina Mangado, 24’).

Gols: Irina Uribe (1-0, 33’); Irina Uribe (2-0, 49’); Teresa Morató (3-0, 60’); Irina Uribe (4-0, 83’); Irina Uribe (5-0, 87’).

Àrbitres: Rául Calle Martínez, David Giménez Izquierdo (assistent), David Talavera Bielsa (assistent), Jaume Tutusaus Carvajal (4t àrbitre).

Des dels primers instants Catalunya ha tingut la possessió de la pilota i no ha deixat que La Rioja s’acostés a la porteria defensada per Gemma font. La sub 18 ràpidament ha buscat l’espatlla de les rivals i en sis minuts de joc Maria González ja havia fet el primer remat de cap, que ha sortit massa alt. Tot i que la catalana tenia el control i arribava amb força facilitat a l’àrea rival, a les jugadores els hi ha costat crear bones jugades i el ritme del joc ha estat baix. La Rioja ha tingut moltes dificultats per sortir del seu camp i només ha pogut fer quatre xuts durant el primer temps. Al minut 33 Irina Uribe ha marcat el primer gol de Catalunya des del punt de penal i a la mitja volta (1-0). No s’han produït més ocasions de gols fins a dos minuts per al descans, quan Maria González ha rematat de volea una pilota que ha aturat la portera sense problemes.

Catalunya ha sortit una mica adormida del túnel de vestidors perquè només començar la segona part La Rioja ha estat a punt d’empatar, però la pilota ha sortit fregant el pal. Tanmateix, ha estat un miratge, ja que la sub 18 de seguida s’ha posat a treballar i no ha tornat a deixar que l’equip rival creués la línia del mig del camp. Irina Uribe ha estat l’autora del segon gol català. S’ha creat una situació confusa perquè el seu xut l’ha aturat la portera, però en l’últim instant se li ha escapat la pilota per sota del braç i ha acabat entrat dins la xarxa (2-0). Catalunya ha tocat i tocat, buscant un forat entre la defensa rival, sense pressa. Al minut 58 Teresa Morató ha entrat al camp i només ha necessitat dos minuts per marcar el tercer de Catalunya. Aitana Bonmatí ha centrat un córner dins l’àrea petita i Morató l’ha col·locat a l’escaire (3-0).

La Selecció Catalana sub 18 femenina no  ha tingut cap dificultat per controlar a les rivals i només s’ha preocupat d’anar ampliant el marcador. Al minut 78, Irene Yanguas ha aconseguit arribar a la porteria defensada per Gemma Font, però sense perill. Irina Uribe tenia més fam golejadora i ha marcat els dos últims gols. El quart ha arribat en un jugada personal de la jugadora dins l’àrea, mentre que en el cinquè només ha hagut de col·locar el peu quan ha rebut una passada d’Aitana Bonmatí. D’aquesta manera, Catalunya ha tancat el primer enfrontament de la segona fase del Campionat d’Espanya amb una victòria molt plàcida.