Instruccions per a la inscripció dels federats per la temporada 2020-2021
Notícies Generals | 06/08/2020
L’FCF detalla als federats i federades el procediment per la tramitació de la llicència de cara al nou curs futbolístic.
Instruccions per a la inscripció dels federats per la temporada 2020-2021
FOTO: Gerard Franco

La Federació Catalana de Futbol ja ha obert el sistema d’inscripcions dels federats i federades per la nova temporada 2020-2021. Des d’aquesta setmana, tots ells i elles poden accedir al seu Portal del Federat, a través de l’adreça futbol.cat, i realitzar les gestions necessàries per la tramitació de la seva llicència, especialment per afiliar-se a la Mutualitat Catalana de Futbolistes. Aquest tràmit és imprescindible per poder realitzar l’activitat esportiva amb la seguretat de tenir cobertura en cas de patir una lesió.

Tot seguit, l’FCF detalla el procediment a seguir per a la inscripció dels federats i federades de cara al nou curs futbolístic:

 

1. Recuperació de claus

Si el federat o federada ha perdut la seva contrasenya per entrar al Portal del Federat, o no se’n recorda de l’usuari, podrà recuperar les seves claus a futbol.cat, en l’apartat “Recuperar Dades”. Hi ha tres opcions per recuperar-les:

1. Amb el codi de llicència: el sistema envia automàticament les contrasenyes a l’actual adreça de correu electrònic registrada del federat o federada.

2. Amb les dades del Carnet del Federat i posant qualsevol adreça de correu electrònic on es vulguin rebre les contrasenyes.

3. Amb les dades personals del federat o federada i posant qualsevol adreça de correu electrònic on es vulguin rebre les contrasenyes.

Cal omplir les dades mitjançant qualsevol de les tres vies, i el federat o federada rebrà el seu codi de llicència i la seva clau d’accés. És convenient revisar tant la bústia d’entrada i també el correu spam.

 

2. Actualització de les dades

Amb l’inici de la nova temporada, és imprescindible revisar i actualitzar, si cal, la direcció, l’adreça de correu electrònic, fotografia, DNI i telèfon de contacte. En el cas de la fotografia, sempre és millor que aquesta sigui recent per tal que el federat o federada pugui identificar-se correctament davant els àrbitres.

 

3. Vinculació amb el club

El federat o federada pot revisar el tipus de vinculació amb el seu club mitjançant aquest apartat del seu Portal del Federat. En cas de no tenir cap vinculació, necessitarà que el club l’efectuï per poder efectuar el pagament de les quotes.

Si el compromís amb el club ha finalitzat el passat 30 de juny, la vinculació amb el club passarà a ser temporal. Això significa que es podrà cancel·lar la vinculació des del Portal del Federat, en l’apartat “Vinculacions”, si així es desitja. Si encara es disposa de compromís vigent amb el club, tan sols l’entitat podrà trencar la vinculació definitiva mitjançant la baixa federativa. En cas de tenir compromís vigent, si el club no tramita la llicència del federat o federada, aquest o aquesta quedarà lliure a partir de l’1 d’octubre, en el cas de futbolistes de categoria territorial.

 

4. Reconeixement mèdic

El reconeixement té una vigència de dos anys exactes. Per poder expedir la llicència amb el club, primer s’ha de comprovar, a través del Portal del Federat, que es té el reconeixement mèdic vigent. Si el federat o federada s’inscriu per primera vegada, obligatòriament haurà de superar satisfactòriament el reconeixement mèdic abans de poder tramitar la llicència.

Excepcionalment, aquells federats i federades amb llicència activa durant la temporada 2019-2020 a qui hagi caducat la vigència del seu reconeixement mèdic al llarg del transcurs de la mateixa, tindran ampliada la vigència del seu reconeixement mèdic fins al 30 de juny de 2021, amb la finalitat d'evitar aglomeracions innecessàries en els centres sanitaris.

Si el reconeixement mèdic ha caducat i el federat o federada no es troba inclòs en el cas anterior, haurà de tornar a passar la revisió en qualsevol dels centres mèdics concertats amb l’FCF. El llistat de centres es pot consultar AQUÍ.

 

5. Pagament de les quotes

Un cop efectuats els passos anteriors, s’haurà de fer el pagament de la quota d’inscripció a l’FCF i la quota de la Mutualitat, segons la categoria del federat o federada i el tipus de llicència corresponent. Aquests pagaments es realitzaran des de la secció “Pagaments” a dintre el Portal del Federat.

Atenent a les circumstàncies extraordinàries derivades de la crisi sanitària per la Covid-19, la Federació Catalana de Futbol ha fet un important esforç econòmic i ha reduït significativament les quotes a tots els federats i federades i clubs afiliats. El quadre comparatiu respecte la temporada passada es pot consultar AQUÍ.

 

6. Bonificacions

La quota del Portal del Federat està bonificada per aquelles famílies amb tres o més menors d’edat inscrits. A partir de la tercera i successives inscripcions, s’efectua la devolució de la quota. Un cop aprovada la sol·licitud, la Federació Catalana de Futbol retornarà l’import rebut.

Així mateix, la Fundació Catalana de Futbol disposa d’una línia d’ajuts per a famílies amb risc d’exclusió social. Per a més informació, es pot consultar fundaciofcf.cat, al telèfon 932 652 477 (extensió 2096) o bé a l’adreça de correu electrònic fundacio@fcf.cat

Altres bonificacions són:

  • En les categories del futbol amateur masculí i femení, dintre la campanya TOTS SOM UN EQUIP.
  • En les categories de base del futbol femení, en el marc de la campanya #ORGULLOSA.
  • En la categoria de Debutants.

Per a més informació sobre les campanyes federatives, pots fer clic AQUÍ.

A més a més, a partir d’aquesta temporada els i les futbolistes que s’expedeixin una segona llicència de les admeses reglamentàriament, gaudiran d’un 20% de bonificació sobre el preu de la prima de l’assegurança aplicat a les de menors quanties.

 

7. Pactes entre clubs i futbolistes

A través del Portal del Federat, el federat o federada pot consultar el model de document de compromís club-federat, en el qual es poden recollir per escrit els pactes més habituals entre l’entitat i el jugador o jugadora que s’incorpora a la disciplina del club. Davant qualsevol discrepància, es podran fer valdre aquests pactes davant la Comissió de Mediació i Arbitratge de l’FCF.

Per a més informació sobre el servei de mediació de l'FCF, pots fer clic AQUÍ.TOTA LA INFORMACIÓ DE LA
LLIGA E-FUTBOL FIFA20 - PS4
A què esperes, inscriu-te ja!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.