Gran participació internacional de la selecció catalana
FS Notícies | 20/07/2015
La selecció catalana femenina de futbol sala escriu una nova pàgina en la seva història participant en el torneig internacional del Hyogo Futsal Women’s Friendly Match, al Japó, aconseguint dos empats contra la selecció japonesa i la de Hyogo.

HYOGO 1 – 1 CATALUNYA

HYOGO: Takeda Saciko, Nishio Hitomi, Yabuski Akari Tenma Mai, Saitou uri, Ikeda Ntsumi, Nakano Eimi, Eguchi Naoemi, Morioka Tihiro, Kawanishi Hisana, Ueno Yukaril, Katou Masami, Wakabayashi Eri i Tsujimoto Syouko.

CATALUNYA: Noelia Guerrero Hervas, Elisabet Carrasco Bonet, Helena Roig Del Pino, Anna Costa Fábregas, Anna Burgaya Cornet, Cristina Gómez Matamala, Ingrid Vieites Parareda, Clàudia Pons Xandrí, Belen Entrena García, Estefanía Jémez Lechado, Laura Bestue Reina i Nerea Vilalta Ruiz.

ÀRBITRES: Matsuo Kumiko, Miyazaki Mari, Hagio Maiko i Kanasaki Aiko.

GOLS: (1a part) 0 – 1 Anna Costa (min. 9). (2a part) 1 – 1 Katou Masami (min. 5)

Amb el partit d’avui finalitza el Hyogo Futsal Women’s Friendly Match 2015, un torneig organitzat per primera vegada per la Federació de Hyogo, on hi han participat la selecció autonòmica de Hyogo, la selecció nacional del Japó i la selecció catalana, com a convidada.

Després de la victòria del Japó en el seu primer partit contra Hyogo, per 4 gols a 1, i del treballat empat a zero, entre Catalunya i el Japó d’ahir, la selecció catalana avui s’enfronta a la selecció de Hyogo per tancar aquest triangular.

El partit ha començat una mica desordenat per part d’ambdues seleccions. Catalunya, mica en mica, ha anat agafant el ritme i creant, puntualment, pressió a la porteria contrària. Ha estat en el minut 9 quan l’Anneta ha obert el marcador per les catalanes.

Tot i que a falta de vuit minuts pel final de la primera part Catalunya ja acumulava 4 faltes, no ha acabat condicionant el joc català, que s’ha basat en jugades col·lectives ben trenades però que no s’acabaven de finalitzar.

A falta de quatre minuts, Catalunya ha arribat a les cinc faltes acumulatives i el doble penal ha estat aturat per la Noe. A partir d’aquí, les catalanes han sabut col·locar-se dins la pista, mentre les japoneses s’han obert, i han tingut moltes opcions de poder ampliar l’avantatge en el marcador.

A l’inici del segon temps les catalanes han tingut diverses ocasions clares però les japoneses han continuat amb un alt nivell d’intensitat, frenant el joc català i després d’un seguit d’oportunitats, han aconseguit perforar la porteria de Nerea.

Després de l’empat hi ha hagut uns minuts de clar domini de les locals on Catalunya tenia dificultats per trencar el seu ritme i robar la pilota. A falta d’un minut i mig, el seleccionador català ha optat per arriscar amb la figura de la portera-jugadora i només ha tingut dues ocasions per poder atacar amb superioritat numèrica que no s’han acabar de materialitzar.

Amb aquest empat la selecció catalana absoluta de futbol sala tanca un nou capítol de la seva història, descobrint nous indrets i cultures i aprenent com es viu i es juga el futbol sala en altres països com el Japó, en el cas que ens ocupa, i com Hongria, fa pocs mesos enrere.

D’aquesta manera continua el projecte federatiu de l’àrea esportiva de les seleccions catalanes de futbol sala de la LCFS amb un llarg camí per recórrer, on l’objectiu principal és formar a jugadors i a persones i, a més, difondre el futbol sala català arreu.