Golejada i classificació de Catalunya sub 15
Futbol Femení | 03/04/2022
La Selecció Catalana sub 15 femenina guanya per 9 gols a 1 al combinat d’Aragó, i gràcies a la diferència de gols entre les seleccions del mateix grup, es classifica per a la Fase Final.

9 - 1
ARAGÓ
Andrea Aton (Marina Gracia, 61’), Sara Oto, Elena Paul, Inés López, Luna González, Beatriz Tomashchyk (Noa Ibáñez, 52’), Martina Alastuey (Sheila Torguet, 73’), Lucía Abuelo (Daniela Cañada, 61’), Paloma Garriga, Vega González, Estela Loza.
ARAGÓ
Noa Malagelada, Martina González (Laia Abdon, 52’), Daniela Martínez (Jana Redondo, 52’), Lorena Cubo (Jana Rueda, 68’), Noa Ortega, Ainoa Gómez (Nerea Sandoval, 68’), Mar Ballesta (Martina Romero, 57’), Natalia Escot, Noa Jiménez, Nerea Carmona, Kautar Azraf.
Mar Ballesta (1-0, 20’; 2-0, 32’); Kautar Azraf (3-0, 45’); Natalia Escot (4-0, 61’); Kautar Azraf (5-0, 62’); Ainoa Gómez (6-0, 65’); Noa Ortega (7-0, 70’); Noa Ortega (8-1, 76’); Kautar Azraf (9-1, 79’).

Luna González (7-1, 73’).

Espectadors: Unes 200 persones.

La Selecció Catalana sub 15 femenina ha mostrat una imatge renovada i ha saltat al terreny de joc amb una nova mentalitat. Amb els nervis ja controlats després del debut d’ahir amb la Comunitat de Madrid, el joc de toc de Catalunya s’ha fet ben visible des del primer minut. El partit ha estat un monòleg de les jugadores dirigides per Jaume Comellas i, així, les ocasions s’han anat succeint. Si no s’han vist més gols ha estat per la bona actuació de la portera aragonesa.Les bandes de Catalunya han fet mal a una defensa rival que s’ha vist superada per la velocitat de les extrems catalanes. En una d’aquestes accions, Mar Ballesta ha rebut a la frontal de l’àrea i ha creuat el xut per obrir el marcador. Poc després, en  una jugada molt semblant, Ballesta ha fet un control orientat per superar a la seva defensora i ha tornat a creuar el xut per fer el 2 a 0, tot i que la portera aragonesa ha arribat a tocar la pilota.

La segona part no ha tingut cap variació en quant a possessió de la pilota, i és que Catalunya s’ha fet amb el domini absolut del partit. La sub 15 ha imposat un ritme molt més alt, ha jugat molt còmode i els gols s’han anat succeint. Kautar Azraf ha culminat una bona jugada col·lectiva als cinc minuts de la represa i, sis minuts més tard, Natalia Escot s’ha regatejat la portera per fer el quart. Seguidament, Azraf ha rematat de cap, demostrant la seva fam golejadora, per fer el cinquè. I Ainoa Gómez ha marcat el 6-0 xutant gairebé des del terra, dins l’àrea petita.

El recital de Catalunya no ha tingut aturador i Noa Ortega ha marcat un golàs des de tres quarts de camp. La pilota s’ha estavellat al travesser i ha entrat. L’única aproximació d’Aragó s’ha transformat en el gol de l’honor de Luna González com a conseqüència d’una mala entesa en la sortida de la portera i la defensa catalana. El 8-1 també ha estat obra de Noa Ortega, amb un xut creuat, mentre que Kautar Azraf ha tancat el resultat marcant un hat-trick amb un golàs que s’ha col·lat per l’escaire.

En aquest enfrontament, la diferència de gols tenia molta importància per poder passar a la Fase Final, ja que Catalunya i la Comunitat de Madrid estaven empatades a punts i, finalment, ha estat la Selecció Catalana qui s’ha endut el premi gros.

El partit l’ha presenciat el vicepresident i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet; el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, Albert Montull; el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Occidental-Terrassa, Jacobo Domènech; i el directiu i delegat de l’FCF a l’Anoia, Francesc Borrega.