Golejada de Catalunya que no certifica el passi a la fase final
Notícies Generals | 29/01/2017
La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala goleja La Rioja per 5 gols a 1, però ha estat Aragó qui s’ha classificat per a la fase final gràcies a la diferència de punts.

CATALUNYA, 5: Mariona Solà, Berta Ramos, Cèlia Cata, Marta de los Riscos, Laura Oliva. També han jugat: Mariona Olivella, Nerea Vilalta, Anna Munné, Marta Collado, Iris Amaro, Laia Martínez i Leiriane Aguilar.

LA RIOJA, 1: Sandra Buzon, María Barrio, Gloria Collado, Laura Marina, Nuria Boualam. També han jugat: Sandra Cejudo, Angela Escudero, Patricia Blázquez, Paula Pérez, Nahia Jaussi, Joanna González i Lucía del Campo.

Gols primera part: Marta de los Riscos (1-0, min. 4); Berta Ramos (2-0, min. 10).

Gols segona part: Cèlia Cata (3-0, min. 35); Gloria Collado (3-1, min. 38); Berta Ramos (4-1, min, 39); Cèlia Cata (5-1, min. 40).

Targetes grogues: Berta Ramos (min. 39)

Àrbitres: Adrià Alfons Gali Pallejà i Oscar Moreno Teba.

Àrbitre Assistent: Joel Garcia Ribera.

Espectadors: 350 persones, aproximadament.

L’últim partit del Campionat d’Espanya sub 21 femení de futbol sala, jugat a Malgrat de Mar, ha enfrontat Catalunya contra La Rioja i ha començat amb un minut de silenci en motiu del traspàs d’un jugador Sènior de Categorial Nacional. Amb una Catalunya necessitada d’una àmplia victòria per classificar-se, ha sortit amb la pressió alta i, en un minut, Cèlia Cata ha creat la primera ocasió de perill amb un fort xut llunyà. Un minut més tard, ha estat Laura Oliva qui ha estavellat la pilota al pal. Una bona jugada entre Iris Amaro i Marta de los Riscos, fent diverses parets fins arribar a l’àrea rival, ha servit per obrir el marcador (1-0). Amb deu minuts jugats, Catalunya ja ha estat la dominadora absoluta del ritme del partit, tenint vàries arribades perilloses. Leiriane Aguilar ha estat a punt de fer el segon, però la portera, Sandra Buzon, ha tret una mà salvadora.

En un servei de banda, Berta Ramos ha rebut una gran passada al segon pal i no ha dubtat en llançar-se a terra per marcar el segon (2-0). La Rioja no ha pogut passar de mig camp i l’atac de les catalanes ha estat constant. La sub 21 ha robat moltes pilotes al cercle central i així han creat un superioritat 2x1, però la portera rival ha estat molt atenta sota pals.

La Rioja ha sortit amb més empenta en el segon temps i en un parell de contres podria haver tret benefici, però la portera Nerea Vilalta ha sabut sortir en el moment just. En el minut 29, Iris Amaro ha desaprofitat una ocasió d’or al quedar-se sola davant la portera. La Catalana s’ha entretingut i la portera de La Rioja ha pogut tapar el mà a mà. Durant els tres dies de campionat la tònica ha estat la mateixa, amb Catalunya dominant els partits, generant infinitats d’ocasions per marxar amb golejades, però amb una gran falta d’encert que l’han penalitzat a l’hora d’obtenir la classificació per a la fase final. La sub 21 ha estat molt superior davant les rivals, però han faltat més gols.

En un servei de porteria, Nerea Vilalta ha vist Marta de los Riscos desmarcada, que sense dubtar ha tocat la pilota amb la punta de la bota i ha enviat la pilota al travesser. A falta de 7 minuts per al final, el seleccionador, Jordi Gay, s’ha jugat el tot per tot traient a la portera-jugadora per intentar aconseguir el tercer gol. I l’estratègia ha sortit bé, ja que en una jugada en atac de cinc, la portera de La Rioja ha intentat tallar una passada interior i li ha deixat la pilota als peus a Cèlia Cata, que estava de portera-jugadora (3-0). Un dels riscos de jugar de cinc ha estat que Gloria Collado ha tallat una passada entre línies de la Catalana i només ha hagut d’efectuar un xut ben dirigit per marcar el 3-1. Tanmateix, Catalunya ha seguit pressionant i Berta Ramos ha marcat el 4-1 des del segon pal. I amb només 24 segons de marge, Cèlia Cata s’ha desmarcat en una ràpida transició i ha establert el definitiu 5 a 1. Tot i l’ampli resultat, Aragó ha guanyat el seu partit, de manera que ha estat aquesta selecció la que s’ha classificat per a la fase final gràcies a la diferència de punts.

Al partit han estat presents el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader; el regidor d’esports de la població, Miquel Àngel Ruiz; els directius de la FCF Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu de la LCFS i responsable del futbol sala, Ramon Marcial; el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez; el delegat de la FCF al Maresme, Antonio Jiménez; i el delegat de la LCFS a Catalunya Central, Andreu Falomi.