Francesc Casajuana, tota una vida dedicada a l’arbitratge
Comitè Àrbitres | 01/08/2020
Després de 51 anys en el món de l’arbitratge, tanca la seva trajectòria com a membre de la comissió executiva del CTA.
Francesc Casajuana, tota una vida dedicada a l’arbitratge

Dedicació, sacrifici, humilitat i passió. Quatre adjectius que defineixen la trajectòria professional de Francesc Casajuana en el món de l’arbitratge. Després de 51 anys afiliat al Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, posa punt i final a la seva trajectòria com a membre de la comissió executiva del CTA. Tot i així, l'exàrbitre seguirà vinculat a l'ens federatiu realitzant les funcions d'observador arbitral, a més d'integrant de la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de la Federació Catalana de Futbol.

Francesc Casajuana (Sant Cugat del Vallès, 1952) és un referent dins l’arbitratge català. Va xiular el seu primer partit amb 18 anys el 1970. Va anar progressant com a col·legiat gràcies a la seva constància, perseverança i esperit de superació fins a assolir l’ascens a Primera Divisió, on va arbitrar durant set temporades entre les campanyes 1983-1984 i 1992-1993, quan es va retirar després de 23 temporades en actiu. Des del 1993 al 2006 va presidir el Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol. Posteriorment, va realitzar les funcions de directiu i d’observador d’arbitral. Com a reconeixement a la seva brillant trajectòria, el CTA de l’FCF va homenatjar-lo en la 7a Nit de l’Arbitratge Català en arribar als 50 anys d’afiliació.

Emocionat i agraït, Casajuana recorda els seus inicis en el món de l’arbitratge: “L’arbitratge ha evolucionat molt des que vaig xiular el primer partit fins ara. Estic molt satisfet de la trajectòria professional que he tingut. Sempre he intentat fer-ho el millor possible. Quan miro enrere i recordo tots els moments viscuts, m’adono que he estat un privilegiat”. Qüestionat per la seva relació amb l’arbitratge, assevera que “continuaré lligat d’una manera o una altra. L’arbitratge és la meva vida”.

Francesc Casajuana, en el moment de rebre la seva distinció en la 7a Nit de l'Arbitratge Català.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.