Exhibició de Catalunya sub 16 femenina de futbol sala que toca la glòria als Campionats d’Espanya
FS Notícies | 09/02/2020
La Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala ha guanyat 0 a 5 davant Madrid i es proclama campiona d’Espanya 2019-2020 amb una actuació espectacular.

MADRID
0 - 5
MADRID
Ainhoa Sara Guerrero, Alba González, Alejandra González, Ariadna Pérez Castilla, Daniela Marin, Elena Garcia, Lucía Rodríguez, Lucía López, Lucía Olea, Maria Roa, Miriam Serrano i Raquel Aldama.
Coral Amate, Julia Sanz, Sandra Garcia, Kristine Claire, Aina Torrents, Daniela Salvat, Paula Guix, Marina Ruiz, Laia Rojo, Clàudia Hernández, Helena Rodríguez i Carmen Bello.

0-1 Coral Amate (22'); 0-2 Laia Rojo (24'); 0-3 Sandra Garcia (30'); 0-4 Aina Torrents (34'); 0-5 Aina Torrents (37').
David Pizarro i Fco. José Plazas (àrbitres principals), Eduardo Sierra (3r àrbitre) i Marta Hernández (jutge de taula)

La Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala s’ha proclamat campiona d’Espanya per segona vegada en la seva història després de superar a Madrid per 0 gols a 5 a la gran final disputada al Pabellón Ciudad del Fútbol de Las Rozas. El combinat català, dirigit pel seleccionador Jordi Barrero, ha començat dominant el partit en una posada en escena marcada per la dificultat de Catalunya per obrir la llauna del marcador i superar a la portera madrilenya, que ha provocat que al descans s’arribés amb empat a zero. Ha estat a la segona part quan les quadribarrades han fet un pas endavant. Només començar la represa, Coral Amate ha trencat el gel amb un golàs i a partir d’allà, exhibició de futbol sala de la catalana fins a arribar al definitiu 0 a 5 i tocar el cel amb el Campionat d’Espanya.

La portera madrilenya ha mantingut l’empat a zero durant el primer temps. El duel ha donat el seu tret de sortida amb dos conjunts que han començat prenent-se les distàncies i jugant amb precaució per evitar errors. Tot i això, en els primers cinc minuts Catalunya ha avisat amb tres clares ocasions de Kristine Claire, d’Helena Rodríguez i de Laia Rojo. En defensa, altra vegada, les jugadores de Jordi Barrero s’han mostrat molt sòlides, amb una generositat i intensitat admirable que ha ofegat a les madrilenyes. Tot i això, el monòleg català no s’ha transformat amb gols i al descans s’ha arribat amb empat a zero.

L’ambició i la fam de victòria de les jugadores de Jordi Barrero ha tingut efecte a la segona part. Amb uns darrers 20 minuts de manual, la Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala ha tocat el cel amb una exhibició de futbol sala. Coral Amate ha obert la llauna amb un gran gol amb cama esquerra, ha recuperat la pilota i ha etzibat un fort xut per marcar el primer. Amb l’embranzida de la catalana i sense temps de reacció, la capitana Laia Rojo ha marcat el segon transformant un llançament de falta. Catalunya no ha baixat el llistó, ha seguit defensant cada pilota fins a l’últim sospir i d’aquí el tercer. Sandra Garcia ha pressionat una pilota que semblava perduda a la portera madrilenya per col·locar el peu i empènyer la pilota fins al fons de les malles. Una metàfora d’aquesta Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala, lluitar i pressionar fins a l’últim segon. I ja en els darrers vuit minuts, amb Madrid jugant amb portera-jugadora, Aina Torrents ha recuperat una pilota dins l’àrea pròpia que ha xutat fins a l’altra porteria per marcar el quart. I el cinquè, un altre símbol d’aquesta Selecció. Servei ràpid de córner d’Helena Rodríguez, més llesta que ningú, que Aina Torrents ha aprofitat per marcar lliure de marca el definitiu 0 a 5. Al final, celebració i festa grossa per celebrar el merescudíssim Campionat d’Espanya 2019-2020.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic aquí.