Exhibició catalana per aconseguir el bitllet per les semifinals
FS Notícies | 26/04/2019
Catalunya Benjamí de futbol sala ha aconseguit el passaport per les semifinals del Campionat d'Espanya de San Javier (Múrcia) després de derrotar Castella-la Manxa per 5 gols a 2 en un gran partit dels quadribarrats.

Catalunya
5 - 2
Castella-la Manxa
Catalunya
Asier Pecero, Pau Moya, Luca Gamini, Nacho Melero, Gerard Cano, Gerard Blum, Roger Garcia, Lucas Fernández, Alex Torrecullas, Oriol Morros, Arnau Lavilla i Oriol Anguita.
Tomás Merino, Alberto Cáceres, César Castellanos, Marta Ruiz, Iván Laguna, Héctor Chico, Andrei Alexandru, Guillermo González, David Jiménez, Darío Veiga, Pablo Crespo i Francisco Ortiz.
1-0 Roger Garcia (10'); 2-0 Pau Moya (13'); 3-0 Pau Moya (15'); 4-1 Lucas Fernández (27') i 5-1 Luca Gamini (29').

3-1 Iván Laguna (16') i 5-2 Darío Veiga (30').
TARGETES GROGUES

Pablo Crespo (22').
Francisco José Castillo i Alejandro Martínez (àrbitres principals); Enrique Sanz (àrbitre principal).

Cap a les semifinals. La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala ha aconseguit el passaport cap a les semifinals del Campionat d'Espanya després de superar Castella-la Manxa per 5 gols a 2. Els jugadors de Jordi Barrero i de Pedro Madrid han signat una posada en escena molt tàctica en què l'estudi del rival per part dels dos conjunts ha prevalgut per sobre dels atacs esmolats a la recerca d'un gol matiner. Els castellans han tingut les primeres arribades tímides de la primera meitat, però Catalunya s'ha anat fent amb el control de la pilota a mesura que passaven els minuts i això ha permès als quadribarrats gaudir de les seves primeres ocasions.

Catalans i manxecs ja es miraven als ulls quan la primera meitat sobrepassava el seu equador, però just quan el cronòmetre s'havia clavat al minut 10, ha aparegut l'ala català, Roger Garcia, per desencallar un partit, fins aleshores sense gols, amb una fuetada sensacional des de la banda esquerra que ha tocat el pal abans de perforar la xarxa manxega (1-0).

La primera diana ha obert l'aixeta de la confiança d'una Catalunya que ha seguit atacant de forma desacomplexada i que ha trobat dos premis més en forma de gol abans d'enfilar el camí cap a vestuaris, els dos, d'un Pau Moya en estat de gràcia. L'ala català ha fet pujar el 2 a 0 (minut 13) i el 3 a 0 (minut 15) al lluminós del Pabellón Prínicipe de Asturias amb dues canonades, una des de l'esquerra i l'altre més centrada des de més enllà del punt de 10 metres, que han fet aixecar tota l'afició catalana dels seus seients i que han enviat el duel al descans amb un gran resultat pels de Barrero (3-0).

Obligats a reaccionar per tenir opcions de classificació per les semifinals, els jugadors de Pedro Madrid han sortit molt endollats en uns primers minuts de la represa en què Castella-la Manxa ha retallat distàncies amb el 3 a 1, amb una diana, obra d'Iván Laguna, al primer minut de la segona meitat. Els manxecs han continuat prement l'accelerador i han envestit una vegada rere l'altre la porteria d'un Oriol Anguita que s'ha hagut de multiplicar sota els pals per neutralitzar amb èxit tot el perill generat pels castellans.

Malgrat el domini manxec en el primer tram de la segona part, Catalunya, tal com ha passat en els primers quinze minuts, s'ha anat apoderant de la possessió i ha anat ofegant a poc a poc les esperances de remuntada rival, amb jugades trenades i decisions encertades que, fins i tot, han permès als catalans tornar a gaudir d'oportunitats clares a la porteria rival. Castella-la Manxa, amb poc a perdre i molt a guanyar, ha cremat les seves últimes bales i ha sortit amb porter-jugador quan quedaven poc menys de quatre minuts perquè el cronòmetre dictés sentència, però l'aposta li ha sortit creu a un Pedro Madrid que ha vist com els pivots catalans, Lucas Fernández i Luca Gamini, amb el 4 a 1 i el 5 a 1 respectivament, han sentenciat el duel amb dues dianes determinants als minuts 27 i 29. Els castellans no han abaixat els braços i han retallat distàncies amb el definitiu 5 a 2 al minut 30, però Catalunya ja havia fet la feina i s'ha acabat adjudicant un molt merescut passaport cap a les semifinals del Campionat d'Espanya.