Exclusió del CF Reus Deportiu de la competició
Notícies Generals | 10/09/2019
Una vegada esgotat el termini que tenia el CF Reus Deportiu per pagar el deute acumulat a la RFEF i de no comparèixer en els primers partits de lliga, el Jutge Únic de competició de la Tercera Divisió ha resolt excloure el club reusenc de la competició.
Exclusió del CF Reus Deportiu de la competició

Després de les dues incompareixences del CF Reus Deportiu en les dues primeres jornades de lliga, el Jutge Únic de la Tercera Divisió ha resolt excloure’l de la competició. La vacant generada no s’ocuparà perquè la lliga ja ha començat. Per tant, el Grup 5 d’aquesta categoria es queda amb 19 equips. Així doncs, tant la UE Castelldefels com el FC Vilafranca sumaran els tres punts corresponents als duels que els havia d’enfrontar al club reusenc. De la mateixa manera, la resta d’equips també sumaran aquests tres punts.

 

En quant al CF Reus Deportiu ‘B’ , si en el partit d’aquest cap de setmana no es presenta, el Comitè de Competició de la categoria decidirà les sancions a imposar en la reunió del proper dimecres dia 18.

 

La Federació Catalana de Futbol sempre ha exigit al CF Reus Deportiu totes les garanties reglamentàries per competir, per tal que la seva situació econòmica afectés el mínim possible a tercers i al bon ordre de la competició. Per aquest motiu, l’FCF ha col·laborat permanentment amb l'administració concursal, informant-la de les obligacions exigides pels Estatuts i els reglaments federatius, i ha vetllat fins l'últim segon per tal que, si arribaven les garanties promeses, se li poguessin tramitar les llicències. Unes garanties, no obstant això, que en cap moment han arribat.

 

L'FCF lamenta el patiment que la situació econòmica, financera i esportiva del Reus està causant sobre les persones que estan i han estat vinculades al club, i com aquesta està afectant al bon ordre de la competició i a la resta d'entitats esportives. Des de l’ens federatiu es desitja que aquesta situació es pugui revertir en un termini raonable, insistint que s'han adoptat totes les mesures previstes a la reglamentació vigent per evitar arribar a aquest punt.

 

A continuació, s’explica la cronologia dels fets:

 

CRONOLOGIA DELS FETS CF REUS DEPORTIU
Data Esdeveniments
28/01/2019 El Jutge de Disciplina Social de LaLiga sanciona el Reus Deportiu "A" amb el descens de categoria a 2a Divisió "B", entre altres sancions, per incompliment de les seves obligacions econòmiques amb els seus futbolistes.
29/03/2019 S'informa a la Federació Catalana de Futbol que el Jutjat Mercantil de Tarragona ha declarat el Reus Deportiu en concurs de creditors i s'ha designat un administrador concursal.
26/06/2019 La Comissió Mixta de la RFEF notifica a l'FCF i al Reus Deportiu que el club manté un deute amb els futbolistes de l'equip "B" per valor de 221.418,67 € i en el comunicat s'explica com cancel·lar el deute. Aquesta informació és notificada per l'FCF al Reus el mateix dia.
27/06/2019 L'administrador concursal del Reus demana a l'FCF la inscripció de l'equip "A" a Segona Divisió "B" i de l'equip "B" a Tercera Divisió, informació que és traslladada a la RFEF el dia següent i es tramita correctament.
02/07/2019 La RFEF notifica a l'FCF que l'administració concursal del Reus ha renunciat a la Divisió d'Honor Juvenil. L'FCF demana a la RFEF que la plaça sigui coberta per un equip català, segons el millor dret esportiu.
16/07/2019 La Comissió Mixta de la RFEF notifica a l'FCF, al Reus Deportiu i a l'AFE que atès que no s'ha liquidat el deute amb els futbolistes de l'equip "B" per valor de  221.418,67 euros, s'apliquen les mesures de l'article 61.a) i b) del Reglament General de la RFEF.
17/07/2019 La Secretaria General de la RFEF notifica a l'FCF i al Reus Deportiu que pel fet de no haver presentat aval per competir el seu equip "A" a Segona Divisió "B", d'acord amb les exigències de l'article 105 del Reglament General de la RFEF, no pot ser admès en aquesta categoria, podent participar a Tercera Divisió, fet que arrossega el seu equip "B" a Primera Catalana en no poder coincidir els dos equips a la mateixa categoria.
19/07/2019 L'FCF notifica al Reus Deportiu les resolucions de la RFEF indicades en els dos punts anteriors i concedeix un termini de tres dies hàbils per tal que confirmin el seu interès en competir, recordant a l'administrador concursal que el bloqueig de llicències acordat per la Comissió Mixta de la RFEF els impedeix disposar del mínim de futbolistes necessaris per poder participar a la competició federada.
24/07/2019 L'administrador concursal del Reus reitera la voluntat de competir a Tercera Divisió i Primera Catalana, informant que es troben en negociacions amb els jugadors per liquidar el deute.
29/07/2019 La RFEF notifica a l'FCF la cobertura de la vacant generada pel descens administratiu del Reus "A" a Tercera Divisió, que queda coberta per l'Andorra.
30/07/2019 L'FCF requereix al Reus que constitueixi un dipòsit de 16.314,84 euros per competir amb el seu equip "A" a Tercera Divisió, com a mesura de garantia de les previstes a l'article 192.4 del Reglament General de la RFEF, i de 12.766,21 euros per competir el seu equip "B" a Primera Catalana, com a mesura de garantia de les previstes a l'article 204 del Reglament General de l'FCF.
07/08/2019 Es confirma la recepció dels imports corresponents al dipòsit i es recorda a l'administració concursal del Reus que la mesura de bloqueig de llicències continua fins que no es liquidi el deute amb els futbolistes de l'equip "B".
13/08/2019 Es torna a requerir, per tercera vegada, a l'administració concursal del Reus la seva voluntat de competir, recordant-los que per poder-ho fer cal inscriure un número mínim de futbolistes a cadascuna de les categories (Tercera Divisió i Primera Catalana) i que per no perjudiciar a tercers ni el bon ordre de la competició cal un pronunciament. Aquest requeriment no es respon.
20/08/2019 Es requereix a l'administrador concursal que convalidi o autoritzi el dipòsit per competir constituït pel propietari.
21/08/2019 El Comitè de Competició de Tarragona obre expedient al Reus Deportiu en tenir constància que podria haver disputat un partit amistós el 14 d'agost, sense autorització de l'FCF i possiblement sense garantir la cobertura mèdica dels seus futbolistes mitjançant la subscripció d'una assegurança mèdica esportiva obligatòria.
26/08/2019 L'administració concursal del Reus notifica a l'FCF que el Tribunal Administrativo del Deporte ha desestimat les mesures cautelars demanades per poder iniciar la competició del Reus "A" a Segona Divisió "B".
27/08/2019 L'FCF notifica al Reus que té per correctament constituïts els dipòsits per competir i els requereix que designi terreny de joc per competir a Tercera i Primera Catalana, recordant de nou al club el mínim de jugadors necessaris per competir i la mesura de bloqueig de llicències que els imposa la RFEF.
28/08/2019 L'administració concursal aporta un document oficial de l'Ajuntament de Reus autoritzant l'ús de l'Estadi Municipal i de Mas Iglesias, per tal que el Reus "A" i "B" puguin competir a les respectives categories que els correspon.
29/08/2019 L'FCF notifica al Reus que té per designats els camps esmentats per competir i per acreditat el dret concedit per l'Ajuntament.
01/09/2019 El Reus "A" no compareix al seu primer partit de Tercera Divisió davant el Castelldefels, motiu pel qual el Jutge Únic de Tercera Divisió el sanciona per la seva incompareixença amb la pèrdua del partit per 3-0, tres punts menys i multa accessòria.
06/09/2019 L'administració concursal demana auxili judicial al Jutjat Mercantil de Tarragona per tal que se l'autoritzi a competir sense fer front als deutes amb els seus futbolistes, mesura que és denegada pel Jutge, tal com ja ho havia fet el passat 17 de juliol.
6 i 7/09/2019 L'administració concursal i la propietat del Reus mantenen diversos contactes verbals i escrits amb l'FCF, manifestant la seva voluntat de pagar el deute. L'FCF, posa a la seva disposició totes les facilitats possibles, coordinant-se amb AFE i la RFEF per si es produís el pagament, poder aixecar la mesura de prohibició de llicències en un termini màxim de 2 hores i facilitar l'expedició de llicències a l'entitat. El pagament, mai arriba a produir-se.
08/09/2019 El Reus "A" no es presenta a casa contra el Vilafranca i el Reus "B" tampoc ho fa a Llagostera, motiu pel qual el Reus "A" és sancionat amb exclusió de la competició en aplicació de l'article 77 del Codi Disciplinari de la RFEF, en ser la segona incompareixença de la temporada.

 Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.