Euskadi s’enduu el Centenari
Notícies Generals | 27/12/2015
La Selecció Catalana Absoluta ha perdut el partit de tornada davant l’Euskal Selekzioa per un ajustat 0-1. El gol l’ha marcat Aritz Aduriz.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 0: Pau Lopez, Piqué, Sergio, Verdú, Sergio Garcia ©, Piti, Bartra, Víctor R., Jordi Alba, S. Roberto i Aleix Vidal. També han jugat: Masip, Montoya, Dídac Vilà, Álvaro Vázquez, Javi Márquez, Víctor Álvarez, de la Bella, Keita Balde, Gerard Moreno, David López i Jordàn.

EUSKADI, 1: Iraizoz, Bóveda, Illaramendi, Iñigo Martínez, San José, Toquero, Xabi Prieto ©, Muniain, Ansotegi, Yuri Berchiche i Aduriz. També han jugat: Riesgo, Balenciaga, Carlos Martínez, Agirretxe, Capa, Markel Bergara, Xabi Etxeita, Mikel Rico, Roberto Torres, Aurtenetxe i Eraso.

Gol: 0-1 min 39' Aduriz.

Targetes grogues: Ha amonestat els catalans Sergio Garcia i Dídac Vila; i els basc Eraso.

Àrbitres: Xavier Estrada Fernández, Javier Aguilar Rodríguez (assistent), Joan Méndez (assistent), Albert Català Ferran (4t àrbitre).

Assistència: 51.224 persones.

Un solitari gol d'Aduriz en el minut 39' ha decidit el partit de commemoració  del centenari del primer partit entre Catalunya i Euskadi. El conjunt català ha estat superior però no ha materialitzat les seves ocasions.

Catalunya ha començat el primer temps amb el domini de la pilota, però ben aviat Aduriz ha començat a fer de les seves dins l'àrea. En el 4' el davanter basc ho ha provat amb un xut desviat que no ha trobat porteria. En el minut 8, Sergi Roberto ha replicat amb un bon xut des de la frontal després de l'assistència d’Aleix Vidal, i Iraizoz ha aturat sota pals. L'inici del partit ha estat trepidant, i en el minut 11 Pau López ha salvat el remat de Muniain amb una excel·lent aturada que ha enviat la pilota fregant el pal. Amb el control del partit per part de Catalunya, en el 17' Pau López s’ha tornat a lluir per aturar el xut des de dins l'àrea d'Aduriz, que ha superat amb una gran maniobra el seu defensor. No ha estat fins passat el minut 25 quan Catalunya ha traduït el seu domini en ocasions. En el 26', després d'una gran jugada col·lectiva, fins a tres ocasions els davanters catalans han buscat el remat de la pilota que ha acabat en córner. En aquest llançament, Bartra ha rematat creuat al primer pal i la pilota ha sortit pel segon. En el 29' Verdú ha provat la vaselina des de la frontal, però Iraizoz, molt inspirat, ha volat per evitar el gol català. Seguint la jugada, Víctor Rodríguez ha rematat de cap a les mans del porter basc. En l'intent per avançar-se en el marcador, Sergio Garcia ha tornat a posar a prova a Iraizoz en el 30' amb un xut des de dins l'àrea al que ha tornat a blocar Iraizoz.

Novament en el 37', Sergio Garcia ha rebut l'assistència de Sergi Roberto i ha rematat creuat als peus d’Iraizoz, que havia sortit a tapar l'acció de gol. Tot i que feia minuts que no s’atansava a l'àrea catalana, Euskadi s'ha avançat en el marcador quan en el 39', Illarramendi ha assistit a Aduriz en posició dubtosa per a que aquest, des de la frontal de la petita, fes el primer gol del partit. El gol no feia justícia al vist sobre el terreny de joc, però fins i tot Euskadi podria haver fet el segon en un remat de cap de Xabi Prieto en un llançament córner en el que Pau López ha tornat a fer una gran aturada completant una magnífica actuació.

El segon temps ha començat amb una nova aproximació d'Euskadi. Agirretxe des de dins l'àrea ha provat el xut que aturava sense dificultats Masip. Ben aviat Catalunya ha estat a punt d'aconseguir el gol de l'empat quan en el 50', Verdú ha aprofitat un rebuig en la frontal de l'àrea per engaltar la pilota i enviar-la al travesser de la porteria contraria. En els minuts posteriors, Catalunya ho ha seguit intentant però Euskadi ha defensat molt bé tots els intents d'aproximació del conjunt de Gerard López i Sergio González. Ja en el minut 70', Jordàn botava una falta lateral que ha rematat al fons de la xarxa Gerard Moreno, però que ha quedat invalidat per l'assistent per fora de joc. En el 79', de nou Gerard Moreno ho ha intentat des de la frontal amb un xut ras que ha aturat Riesgo sota pals. Gerard Moreno ha estat l'home més actiu de l'atac català en el segon temps i ja en el descompte ha tingut una nova acció clara per aconseguir l'empat després d'un control en la frontal i un potent xut ajustat que ha sortit fregant el pal de la porteria contrària.

Entrega de premis

El millor jugador de la nit, elegit per tots els periodistes acreditats, ha estat el porter Pau López. El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, i el Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, han fet entrega del premi MVP i de la trofeu dels guanyadors.