Èpica de Catalunya Infantil femení per guanyar el Campionat d'Espanya
FS Notícies | 15/04/2022
La Selecció Catalana Infantil femení ha guanyat a la pròrroga per 4 a 3 davant Galícia amb un gol d'Amparo Cuñat a 40 segons pel final.

4 - 3
GALÍCIA
Alazne Llaó, Aroa González, Rut Salva, Nora Pérez, Martina Álvarez, Imane Mouhal, Aina Mata, Sira Siñol, Amparo Cuñat, Anna Garcia, Victòria Ramírez i Ona Fernández
GALÍCIA
Estela Fernández, Daniela Rodríguez, Andrea Dapia, Ángela Blanco, Emma Gandoy, Sara Couso, Candela Fernández, Lara Nieto, Lia Ayestarán, Nuria Pascual, Lola Muñoz i Anxela Fernández
1-0 Amparo Cuñat (2'); 2-1 Martina Álvarez (28'); 3-2 Aroa González (32'); 4-3 Amparo Cuñat (35')

1-1 Sara Couso (7'); 2-2 Sara Couso (29'); 3-3 Sara Couso (35')
Àrbitres principals: Ivette Agell i Maribel Sepúlveda        Àrbitre assistent: Sònia Aguilar

Pròrroga d'infart amb final feliç. La Selecció Catalana Infantil femení de futbol sala s'ha proclamat Campiona d'Espanya després d'empatar a 2 al final dels 30 minuts i 4 a 3 en una pròrroga que ha decidit Amparo Cuñat amb un gol a 40 segons pel final, esclatant l'euforia a tots els aficionats desplaçats al Pavelló Municipal de Salou. Amb aquest campionat, Catalunya posa punt final a una setmana màgia culminant els dos Campionats d'Espanya en categoria Infantil, tant masculí com femení. A més, ha arribat a les cinc finals disputades, fins al moment, dels Campionats d'Espanya disputats enguany aconseguint quatre campionats.

Igualtat màxima durant els primers 15 minuts. La Selecció Catalana Infantil femení i Galícia han disputat un partit molt competit, igualat fins al darrer segon en què els dos conjunts han utilitzat les seves armes per tal de poder guanyar l'encontre. I al final de la primera part, empat a 1. Amparo Cuñat, una de les grans protagonistes de les quadribarrades, ha obert la llauna del marcador només començar però, poc després, la golejadora i, segurament la millor jugadora del Campionat, Sara Couso, ha col·locat l'empat a 1 al lluminós, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

A la represa, Catalunya ha tingut les oportunitat més clares, ja que Galícia, tot i el perill que ocasionava Sara Couso a cada pilota que tocava, ha inquietat poc la porteria defensada per la catalana Ona Fernández. Sí que ha estat protagonista la portera gallega, que ha evitat tres gols de Catalunya, fins i tot ha aturat un penal llançat per Victòria Ramírez. Tot i això, la portera gallega no ha pogut evitar el 2 a 1 de Martina Álvarez. En una sortida de pilota de Galícia, Martina ha recuperat i ha etzibat un xut potent per marcar el 2 a 1. A més, Galícia s'ha quedat amb una jugadora menys per l'expulsió de Nuria Pasciual. Però altra vegada, la de sempre per empatar. I ho ha fet a 28 segons pel final. Sara Couso ha establert el 2 a 2 definitiu amb el qual s'ha arribat al final dels 30 minuts.

I a la pròrroga, nervis, gols i victòria de Catalunya. A la primera part del temps extra, no ha passat res. Poques ocasions, partit travat i marcador sense gols. Tota l'emoció, reservat pels últims tres minuts. Aroa González ha marcat el 3 a 2 i, amb Catalunya carregat de faltes, Sara Couso des dels deu metres ha marcat l'empat a 3 ja a l'últim minut de la pròrroga. Però aquesta Selecció Catalana no es rendeix mai i, a 40 segons pel final, Amparo Cuñat ha establert el definitiu 4 a 3 esclatant la bogeria a Salou

Amb aquest triomf, Catalunya culmina una setmana brillant aconseguint els dos Campionats d'Espanya en categoria Infantil. Històric.