Empat suficient per a la Selecció Catalana sub 16
Catalunya suma un punt davant l’Aragó (2-2) i es classifica per a la Fase d’Or en un tram final de supervivència

La selecció catalana sub 16 ha aconseguit l’objectiu amb més patiment del compte. El combinat de Mikel Azparren ha empatat davant l’Aragó amb un duel de moltes alternatives condicionat per la disputa de la darrera mitja hora amb deu futbolistes. Amb quatre punts i després de la combinació de resultats, la Selecció s'ha classificat com a primera de grup per a la Fase d'Or.

Els catalans arribaven al partit amb la confiança pels núvols després de la golejada davant la selecció amfitriona però alertats de la duresa de la selecció aragonesa. Exhibició de Lamine en el primer quart d’hora repartint joc i escapant-se dels contraris enganxat a la banda dreta. En una passada en llarg, el capità de la sub 16 ha fet dos retalls a l’interior de l’àrea i ha acabat rebent un penal clar quan encarava el porter aragonès. Lamine transformava la pena màxima per obrir la llauna i sumar el seu tercer gol en dos partits. L’Aragó anava a remolc però creava perill en el joc directe amb bones descàrregues dels seus davanters. Passada a l’esquena dels centrals catalans i, al minut 20, Marcos Val creuava un xut per empatar el partit i donar ales a la seva selecció. L’Aragó ha trencat el partit i la Selecció no tenia la claredat necessària per arribar amb perill a l’àrea rival. Reguitzell de faltes laterals ben defensades pel combinat català i moltes interrupcions per abaixar el ritme dels futbolistes de Mikel Azparren. A tres minuts pel descans, Lamine ha tornat a demostrar la seva qualitat amb una passada mil·limètrica de trenta metres que ha connectat Leo Salazar per superar el porter i marxar amb avantatge al descans.

A la represa, Catalunya ha resistit als cops fins a l’últim suspir. Al minut 50, Mikel Azparren s’ha quedat amb un futbolista menys sobre la gespa per l’expulsió de Lamine. A partir d’aquí, el tècnic de la catalana ha hagut de reajustar el sistema per protegir-se amb la pilota. L’oxigen per a la sub 16 podria a ver arribat amb un llançament de falta de Guille Fernández que s’ha estavellat a la fusta. Al minut 65, Iker ha pentinat una llançament de falta frontal i ha sorprès Bonfill. Els darrers minuts finals han estat plens de nerviosisme per algunes aproximacions de l'Aragó que contrarestava Catalunya amb llargues possessions. L’arribada aragonesa amb més perill ha estat en l'última jugada del partit: rematada al segon pal de Jorge Franco i Gibert la salva amb l’esquena pràcticament sota pals.

A més de Catalunya, les següents seleccions sub 14 s’han classificat per disputar la Fase d’Or del Campionat d’Espanya: Euskadi, Madrid, Múrcia, Galícia, Illes Balears, Andalusia i Astúries.