Els premis especials de la 9a Nit de l’Arbitratge
Comitè Àrbitres | 30/10/2021
Francesc Casajuana, Nacho Torrella i Ferran Ceacero han estat guardonats a Sitges per la seva àmplia col·laboració amb el CTA de l’FCF.
Els premis especials de la 9a Nit de l’Arbitratge

Durant la celebració de la 9a Nit de l’Arbitratge, que va tenir lloc ahir a la tarda a Sitges, s’ha fet entrega d’una sèrie de premis especials per reconèixer la trajectòria de diferents personalitats que han col·laborat estretament amb el CTA de l’FCF. Les distincions especials d’enguany han estat per:

Francesc Casajuana

Francesc Casajuana és un referent dins l’arbitratge català. Va xiular el seu primer partit amb 18 anys el 1970. Va anar progressant com a col·legiat gràcies a la seva constància, perseverança i esperit de superació fins a assolir l’ascens a Primera Divisió, on va arbitrar durant set temporades entre les campanyes 1983-1984 i 1992-1993, quan es va retirar després de 23 temporades en actiu. Des de 1993 al 2006 va presidir el Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol. Posteriorment, va realitzar les funcions de directiu i d’observador d’arbitral. Com a reconeixement a la seva brillant trajectòria, el CTA de l’FCF també va homenatjar-lo en la 7a Nit de l’Arbitratge Català en arribar als 50 anys d’afiliació.

Després de 51 anys afiliat al Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, l’estiu de 2020 va posar fi a la seva trajectòria com a membre de la comissió executiva del CTA. Tot i així, en l’actualitat segueix vinculat a l'ens federatiu com a observador arbitral, a més d'integrar la Comissió d'Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de la Federació Catalana de Futbol.

“Estic molt emocionat i no em surten les paraules. Agraeixo al president de l’FCF , Joan Soteras, i al president del CTA de l’FCF, Xavi Moreno, per aquest reconeixement. Vaig començar amb 17 anys, amb seriositat i il·lusió, i he gaudit molt arbitrant. He tingut la sort d’arribar a dalt de tot i això em va fer gaudir encara més”, ha dit Casajuana després de rebre l’homenatge.

“Després vaig arribar a ser el president del CTA i vam aportar tot el que vam poder. Va ser una etapa il·lusionant. Estic molt agraït a totes les persones que em van ajudar, primer a ser àrbitre, i després en la meva etapa de president. Sense vosaltres no s’hauria pogut fer la tasca que vam realitzar”, ha conclòs un emocionat Francesc Casajuana.

Nacho Torrella

Va incorporar-se al CTA de l’FCF el 2007, i la següent temporada va assolir l’ascens a Quarta Catalana. Un cop finalitzat aquell curs va promocionar a l’actual Tercera Catalana, al mateix temps que va accedir al cos d’assistents específics. En la seva primera campanya com a àrbitre assistent específic, va actuar a la ja desapareguda categoria de Preferent, i va assolir aquella mateixa temporada l’ascens a la Tercera Divisió Nacional. En el seu any de debut a aquesta categoria, també va arbitrar el partit de tornada de la fase de campions del play-off d’ascens a la Segona Divisió 'B' que van disputar el CD Manacor i la SD Amorebieta, assolint l’ascens com àrbitre assistent a la Segona Divisió 'B'. Va militar en aquesta categoria durant tres temporades, i també va dirigir el duel d’ascens a la Segona Divisió 'A' entre la UE Levante ‘B’ i l’Athletic Club ‘B’.

Durant tota la seva trajectòria sempre va estar vinculat a la seva delegació, al Vallès Oriental, realitzant tasques formatives i de suport i seguiment als àrbitres de la zona. Una vegada va deixar la categoria de la Segona Divisió 'B', va passar a formar part dels responsables de la delegació com a col·laborador de Diego de la Torre, portant a terme les funcions de responsable de designacions mentre ho compaginava amb la funció de delegat de partit al CTA català. Després d’un impàs, en el qual va fitxar per un club de Tercera Divisió com a delegat del primer equip, on s'hi va estar durant dues campanyes, va ser nomenat com a responsable arbitral de la delegació del CTA al Vallès Oriental, càrrec que ha ostentat fins ara.

Ferran Ceacero

Va entrar a formar part del CTA de l’FCF el 2009. Va finalitzar la primera temporada com a àrbitre amb l’ascens a l’actual Quarta Catalana, on només va militar un curs, ja que aquella mateixa campanya va assolir l’ascens a la Tercera Catalana. Aquella temporada també va finalitzar amb l’ascens de categoria, en aquest cas a Segona Catalana, on s'hi va estar només una temporada, ja que al finalitzar va assolir l’ascens a la Primera Catalana.

Va ser àrbitre de Primera Catalana durant cinc temporades, havent estat designat com a àrbitre principal al partit de play-off d’ascens a la Tercera Divisió Nacional entre el FC Santboià i la UE La Jonquera. Durant aquests anys va realitzar 15 actuacions com a àrbitre assistent de la Segona Divisió 'B'. Igual que Nacho Torrella, Ceacero, des del primer dia ha estat vinculat en cos i ànima a la seva delegació, realitzant, entre altres tasques, les funcions de responsable de capacitació, de seguiment i formacions com a tutor.

Finalment, va deixar la categoria de Primera Catalana per fer-se càrrec de la delegació, responsabilitat que va ostentar durant dues temporades. Un cop va deixar el càrrec, Nacho Torrella, ja com a responsable, i Ferran Ceacero van continuar treballant junts per donar suport a tots els àrbitres de la delegació que els ha vist créixer, i per retornar tot el que els hi havia donat a ells l’arbitratge.

VÍDEO RESUM 9A NIT DE L'ARBITRATGE

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.