Els clubs de futbol sala aproven per unanimitat el projecte per la temporada 2022-2023
FS Notícies | 28/05/2022
La Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala ha celebrat la seva 11a edició, reprenent el format presencial, a l’Escola Catalana de l’Esport. Un total de 30 assembleistes de futbol sala han aprovat uns acords que es traslladaran a la propera Assemblea General de l’FCF.
Els clubs de futbol sala aproven per unanimitat el projecte per la temporada 2022-2023

La Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala ha donat llum verda al projecte presentat de cara a la temporada 2022-2023 pel futbol sala català. Aquesta reunió anual, organitzada per la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, en la seva 11a edició, ha reunit a un total de 30 assembleistes de futbol sala i 17 convidats, representant el total de 341 assembleistes, que s’han personat a l’Escola Catalana de l’Esport, reprenent el format presencial, després de dues temporades celebrant-t’ho de forma telemàtica.

La Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala és l’escenari on es tracten tots els temes específics de futbol sala, fent balanç de les activitats desenvolupades durant la temporada i,  més, s’exposa la planificació de les activitats previstes per a la temporada següent. D’aquesta manera, es posen sobre la taula tots els temes federatius rellevants i es sotmeten a votació tots aquells punts necessaris per què els clubs federats de futbol sala decideixin.

El responsable de l'Assessoria Jurídica de l'FCF, Sergi Garrido, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte donant la benvinguda als assistents i ha procedit al nomenament de dos membres assembleistes per verificar l’acta:

  • Teodoro Robles, d'Amics del Pou
  • Adrià Muixí, del CF Sala Eixample

1.- INFORME DEL DIRECTOR DE L’LCFS:

El director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, ha agraït l’assistència dels assembleistes presents i ha posat en situació el futur del futbol sala català: "Els clubs de futbol sala tenen inquietuds i volen que es millori el futbol sala. Estem en una bona posició però està clar que hem de millorar. Després de dos anys sense estabilitat federativa, a causa de la pandèmia i el recent procés electoral, amb la confiança que ens han dipositat els clubs, ens plantegem els propers 4 anys amb una mentalitat de millora a llarg termini".

A continuació ha presentat la nova estructura de la Lliga Catalana de Futbol Sala formada per una comissió executiva molt representativa. “Es faran reunions periòdiques per àrees per ser més dinàmics i per aconseguir arribar més als clubs”, ha afirmat Calle.

Dins l’esperit de millora, el director de l’LCFS ha afirmat que hi ha d’haver millora en la formació arbitral. Per això s’ha presentat un estudi amb les dades dels equips, partits i col·legiats en les darreres temporades per veure la situació arbitral i ha considerat que: “Hem de fer una formació amb immediatesa i molt intensiva. Per això hi ha un pla en el CTAFS, que es farà a totes les delegacions, per formar als àrbitres”.

Aquesta temporada 2022-2023, els Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala, com a novetat i amb la intenció d’igualar les categories masculines i femenines participants, s’inclou la categoria Benjamí femenina.

A nivell econòmic, s’exposa la distribució actual dels 387 clubs que reben subvencions directes per valor de 661.73,37€ a través de les diferents campanyes. A més, es plasma la proposta de distribució de subvencions de cara a la propera temporada 2022-2023.

Després de facilitar totes aquestes dades, el director de l’LCFS ha presentat el qüestionari d’alineacions de jugadors en partits de competició de l’LCFS. Una proposta que va arribar de mans d’un club a la Convenció, i que, després de la seva aprovació, es va executar i es presenta com a novetat de cara a la propera temporada 2022-2023.

Aquest qüestionari permet saber l’alineació dels jugadors i jugadores federats diferenciant entre partits de Lliga i de Copa Catalunya, entre jugadors del mateix club o filial, entre jugadors o jugadores, entre equips femenins, masculins o mixtes, segons la categoria de joc i entre Sèniors menors o majors de 23 anys. En total, es presenten 247 respostes diferents.

Una nova eina que serà de gran utilitat durant el transcurs de la competició i que estarà disponible a través de la pàgina web federativa per a tots els clubs de futbol sala.

 

2.- ACTIVITATS DE LA TEMPORADA 2021-2022:

Per introduir aquest primer punt de l’ordre del dia s’ha projectat un vídeo amb un resum de les activitats desenvolupades durant la temporada 2021-2022 per la Lliga Catalana de Futbol Sala.

Unes activitats organitzades dins del marc dels 25.649 federats i federades de futbol sala, que provenen dels 384 clubs, amb 2.261 equips participants i que, al llarg de la temporada, han disputat 25.008 partits.

Però, a més, la temporada 2021-2022 serà recordada per la fita històrica aconseguida per les seleccions catalanes de futbol sala, disputant 9 finals dels 9 Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, i assolint 6 campionats i 3 subcampionats.

VOTACIÓ: Ha estat APROVAT per UNANIMITAT amb 28 vots a favor.

 

3.- TANCAMENT DE L’EXERCICI ECONÒMIC 2021:

Entrant dins del tema econòmic, el cap de comptabilitat de l’FCF, Lluís Broto, ha exposat la liquidació del pressupost a data de 31 de desembre de 2021, que s’ha tancat amb un superàvit de 269.716,54 euros.

VOTACIÓ: Ha estat APROVAT per UNANIMITAT amb 29 vots a favor.

 

4.- PRESSUPOST DE LA LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA 2022:

I del tancament de l’exercici econòmic s’ha passat a presentar el pressupost de la Lliga Catalana de Futbol Sala per l’any 2022.

VOTACIÓ: Ha estat APROVAT per UNANIMITAT amb 29 vots a favor.

5.- PLA GENERAL D’ACTUACIÓ:

S’han presentat els plans de competició del Campionat de Catalunya de Futbol Sala, de la Copa Catalunya de Futbol Sala Sènior i Base, dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala i de la Fase Final de Prebenjamins i Miniprebenjamins de Futbol Sala de cara a la propera temporada 2022-2023.

VOTACIÓ: Ha estat APROVAT per UNANIMITAT amb 29 vots a favor.

 

6.- PROPOSTES PRESENTADES PELS ASSEMBLEISTES EN TEMPS I FORMA:

En el darrer punt de l’ordre del dia, s’ha recollit la proposta presentada pel club Acció Sant Martí A.C.C. (15552), de la petició de millora basada en la visualització dels menors de 23 anys en categoria sènior, amb un marcatge visual d’aquests federats a la seva llicència, a través de la intranet federativa.

Una proposta recollida per l’LCFS amb la qual es començarà a treballar en benefici dels clubs de futbol sala.

 

7.- PRECS I PREGUNTES:

Finalment, s’ha procedit a cedir el torn de paraula als membres assembleistes. Tots aquells dubtes i consultes plantejades han estat contestades i recollides pel director i pel secretari de l’LCFS.

Per concloure l’acte, el responsable de l'Assessoria Jurídica de l'FCF, Sergi Garrido, ha cedit la paraula al director de l'LCFS, José Miguel Calle, el qual ha agraït l'assistència als membres assembleistes i els ha instat a continuar treballant pel futbol sala català.

Tots els acords establerts en aquesta Convenció Ordinària de Clubs de Futbol Sala seran traslladats a l’Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, que es celebrarà el proper dilluns 27 de juny, a la Ciutat Esportiva de Blanes, per a la seva ratificació.

GALERIA D’IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.