Els àrbitres de futbol sala superen les proves físiques abans de començar la competició
FS Notícies | 15/03/2021
El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala ha examinat el nivell físic dels àrbitres abans de començar les competicions.
Els àrbitres de futbol sala superen les proves físiques abans de començar la competició

Els àrbitres de futbol sala s’examinen abans de xiular. El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF ha celebrat aquest cap de setmana les segones proves físiques de la temporada 2020-2021, en les categories territorials, amb un total de 254 àrbitres citats. Aquesta convocatòria s’ha realitzat en dues seus diferents per tal de poder realitzar-les en grups reduïts, respectant les mesures sanitàries actuals i en diferents torns. El dissabte, 13 de març de 2021, es van dur a terme al Pavelló Municipal Xavier Ballber de Cervelló mentre que el diumenge, 14 de març de 2021, les proves físiques dels àrbitres de futbol sala es van celebrar al Pavelló Municipal d’Esports de Tàrrega.En aquesta convocatòria hi han estat citats 254 àrbitres, de les categories de Sènior A, Sènior B, Base i de l’Escola de Nadal, que han estat examinats abans de començar totes les competicions de futbol sala. D’aquesta manera, tots els àrbitres de futbol sala, tant nacionals com territorials, han realitzat les proves físiques durant la vigent temporada 2020-2021.La primera jornada de les proves físiques es va celebrar a Cervelló amb un total de 177 àrbitres de futbol sala de les delegacions del Baix Llobregat, de Barcelona, del Vallès Occidental, del Vallès Oriental, del Maresme i de Girona, dividits en tretze torns durant el matí i la tarda, amb desinfecció de les instal·lacions durant el migdia.

El punt final a les proves físiques arbitrals es va posar a Tàrrega, amb un total de 77 àrbitres citats de les delegacions d’Anoia, de Catalunya Central, de Lleida, i de Tarragona i Terres de l'Ebre, dividits en cinc torns, durant el matí, en grups reduïts per tal de poder mantenir les distàncies, a més de la desinfecció de la instal·lació entre els diferents torns.

Dels 254 col·legiats citats, s’han presentat 248, dels quals 225 han estat aptes i 23 no han superat les proves, o bé per lesió o bé per no arribar als temps marcats.Les proves físiques i tècniques del CTAFS són obligatòries per als àrbitres de totes les categories, excepte per als àrbitres assistents, i serveixen per mesurar el nivell físic dels col·legiats. Per això, els convocats han hagut de superar tres proves diferents:

PROVES FÍSIQUES DEL CTAFS
'Test Yo-Yo': amb l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d'una persona que se sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent, realitzant una sèrie de repeticions amb carreres d'anada i tornada de 40 metres, variant la velocitat en progressió ascendent.
'5x30': la qual es basa a mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en una distància específica, similar a la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala.
'Zig/Zag': per tal de mesurar la velocitat mínima en un circuit amb les diferents formes que pot córrer l'àrbitre (frontal, lateral i cap enrere) en una pista de futbol sala.

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala convocarà la repesca de les proves físiques durant el mes d’abril.

GALERIA D'IMATGES (Part 1)

GALERIA D'IMATGES (Part 2)Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.