El títol de lliga torna a les vitrines del Barça
Notícies Generals | 14/05/2023
Els de Xavi Hernández han tenyit el derbi de blaugrana (2-4) amb una primera meitat impecable a l'RCDE Stadium, per sumar la 27a lliga al seu palmarès.

Fam de títols. La primera lliga de Xavi a la banqueta i la dels més joves. El FC Barcelona ha certificat el títol de la Primera Divisió a l'RCDE Stadium amb una victòria (2-4) forjada a la primera meitat davant un Espanyol desdibuixat. Un Barça dominador ha aprofitat els dubtes i la tendresa perica per guanyar el 27è títol de lliga, a quatre jornades pel final.

Alejandro Balde s'ha fet gran i ha guanyat la partida a Óscar Gil, massa sol per tanta potència. Als deu minuts, Balde el jove futbolista blaugrana superava el lateral alacantí i servia una assistència per a Lewandowski. El polonès ha aprofitat el partit per guanyar marge al capdavant del pititxi. L'autopista pel carril esquerre continuava sense peatges i Balde tornava a arribar com un cohet per definir al fons de la xarxa un caramel de Pedri. Vint minuts i victòria encarrilada davant un Espanyol massa valent, que perdia la partida al mig del camp. A cinc minuts pel final de la primera meitat, Lewy signava el doblet i el Barça acaronava el títol.

Luis Garcia tocava tecles i l'entrada de Puado i Calero ha dotat de més rigor l'equip blanc-i-blau. El matx baixava de revolucions però el Barça continuava fi i decisiu. Koundé se sumava a la festa amb un cop de cap que superava Fernando PachecoJavi Puado ha tret l'orgull i l'elegància al minut 72. El davanter blanc-i-blau ha definit amb una picadeta per sobre Ter Stegen per retallar distàncies. A partir d'aquí han arribat les millors ocasions blanc-i-blaves amb el partit totalment trencat i propi d'escenaris menys decisius. Joselu s'ha trobat amb el braç del porter alemany en una rematada a boca de canó. El far de l'Espanyol s'ha começat a encendre tard, amb el partit decidit i amb poc esma de cara a porteria.