El Terrassa FC, primer semifinalista de l’Històrics
F. Amateur | 02/08/2021
El vigent campió del torneig accedeix a les semifinals després de superar el FC Martinenc (2-1) i empatar amb la UE Vilassar de Mar (0-0).

La 35a edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català ha arrencat aquest dilluns al Municipal del Guinardó, de Barcelona, amb l’accés a semifinals del vigent campió, el Terrassa FC. Els egarens s’han imposat al conjunt amfitrió, el FC Martinenc (2-1), i han empatat contra la UE Vilassar de Mar (0-0). En el partit inaugural, els maresmencs havien guanyat per la mínima el FC Martinenc (1-0). D’aquesta manera, els terrassistes seguiran defensant el títol aconseguit el 2019, després de marcar un gol més que els vilassarencs.

UE VILASSAR DE MAR 1-0 FC MARTINENC

L’Històrics s’ha iniciat amb una UE Vilassar de Mar dominadora, i en la primera arribada ha estrenat el compte golejador del torneig. Pime, al minut 3, ha aprofitat una assistència a l’esquena de de la defensa i ha batut a Roy amb un gran xut per avançar els maresmencs.

L’amfitrió ha despertat i ha començat a acostar-se a la porteria defensada per Roman, amb bones internades de Brian Canalejo des de l’extrem, així com en un xut llunyà de falta. Amb el pas del minuts el Vilassar ha fet valer la seva experiència i superior categoria per consolidar el resultat.

Els d’Alberto Aybar “Peque”, amb un joc coral i molt sòlid, s’asseguraven amb aquest triomf per la mínima una bona posició per tal d’accedir a les semifinals, i fins i tot podrien haver ampliat el resultat en el descompte amb un FC Martinenc totalment a l’atac.

TERRASSA FC 2-1 FC MARTINENC

El segon partit enfrontava el vigent campió del torneig amb l’amfitrió, en un duel on es podria veure per primer cop les evolucions del nou projecte a 2a RFEF dels egarencs, dirigits per Jordi López.

El duel ha estat disputat tot i que els egarencs han gaudit de les millors ocasions davant d’un FC Martinenc que no volia acomiadar-se del seu torneig sense sumar.  En el conjunt terrassenc s’ha erigit la figura de Sergi Serrano amb un doblet.

Primer, al minut 34, quan amb un xut creuat des de la banda dreta ha trobat el fons de la xarxa i ha donat l’avantatge al Terrassa FC. I seguidament al minut 40, Serrano ha repetit amb un xut a l’escaire que ha deixat sentenciat el partit amb el 2-0.

La reacció del bloc del Guinardó ha vingut al minut 43, quan Gerard del Río ha rematat al primer pal una centrada de Víctor (2-1). D’aquesta manera, el FC Martinenc ha dit adéu al torneig  amb un bon gol, però insuficient per aconseguir l’empat.

TERRASSA FC 0-0 UE VILASSAR DE MAR

El partit decisiu ha enfrontat el Terrassa FC i la UE Vilassar de Mar, amb avantatge inicial pels egarencs, ja que l’empat els donava el pas a semifinals, gràcies a tenir més gols a favor que els maresmencs.

Akito ha estat l’agitador dels primers minuts amb diverses accions de mèrit, d’un equip terrassista que ha trepitjat més àrea que el rival en els primers compassos. Joel ha pogut marcar en un xut potent i ha trobat la resposta de Andrés Díez, i el propi Akito ha tornat a posar a prova al porter maresmenc en una magnífica acció personal.

En un matx amb força tensió, ja que estava en joc unes semifinals, el Terrassa FC s’ha fet fort i en el tram final ha merescut el gol. Josu ha xutat al travesser en una gran acció personal, i Aythami en el refús, també ha trobat el pal en la seva rematada.

En representació de la Federació Catalana de Futbol, han assistit a la primera jornada de l'Històrics el directiu Rossend Abella; el subdelegat al Barcelonès i president d'honor del torneig, Miquel Carrillo; i el subdelegat al Barcelonès Miquel Espert.

Demà, torn per UE Sants, U. At. Horta i CF Badalona

Demà dimarts 3 d’agost arriba la segona jornada de la 35a edició del Torneig d’Històrics. La UE Sants, la U. At. Horta i el CF Badalona es jugaran el segon bitllet en disputa per accedir a les semifinals, amb un nou triangular a partir de les 18.00 hores al Municipal del Guinardó.