El RCD Espanyol revalida el títol de campió de Catalunya en categoria Aleví masculí
Els jugadors periquitos superen el FC Barcelona en la final (1-2) del Campionat de Catalunya, i aixequen per tercer cop el títol de la competició, en la 12a Festa del Futbol Català, a Martorell

BARCELONA, F.C.
1 - 2
ESPANYOL, R.C.D.
Aitor Rivera, Jan Rizos, Aritz Lairado, Quim Cárcel, Darwin Zamora, Dragos Bivol i Mamadou Keita. També han jugat Sasha, Joan Segura, William Cvek, Adrián Sánchez, Víctor Lao i Piero Ferrari
Joan Miras, Ferran Mendoza, Arnau Skufca, Nil Lorente, Minguk Lee, Hugo Chacón i Hugo Vizcaíno. També han jugat Thiago Trench, Biel Gala, Pol Sabadí, Daehan Lee i Gerard Solsona
Dragos Bívol (1-2, 25’)

Pol Sabadí (0-1, 10’); Hugo Chacón (0-2, 16’)
Pol Curiel Riera (àrbitre principal); Biel Garolera Anfruns i Jordi Sánchez Cordero (àrbitres assistents); Andreu Portero Sellés (quart àrbitre)

Espectadors: 600 persones

El RCD Espanyol s’ha fet aquesta tarda amb el trofeu del Campionat de Catalunya Aleví masculí, en guanyar el FC Barcelona amb bon partit dels blanc-i-blaus, en la 12a edició de la Festa del Futbol Català. El CEM Torrent de Llops, de Martorell, ha presentat novament un gran ambient, amb 600 espectadors a les grades, en una jornada futbolística de base de absolut primer nivell, on el conjunt periquito ha sumat el seu tercer títol en el palmarès de la competició, el segon que guanya de forma consecutiva.

El matx, retransmès per l’FCF TV, ha arrencat amb la mala notícia de la lesió de Nil Lorente, que hagut d’abandonar el terreny de joc al minut 3, després d’un xoc en una acció defensiva per evitar el gol de Mamadou Keita. Qui substituïa el ‘6’ espanyolista, Pol Sabadí, ha fregat el gol al minut 8 amb un xut de falta directa, però ha estat dos minuts més tard, quan el jugador blanc-i-blau ha vist porteria en un altre grandíssim xut de falta directa que, ara sí, que ha acabat dins la porteria culer.

Al minut 16, després d’un magnífic contraatac del RCD Espanyol, Hugo Chacón ha ampliat distàncies amb un xut ajustat al pal esquerre de la porteria del FC Barcelona i ha signat el 0 a 2, que no ha durat massa en el marcador perquè, després d’una gran jugada barcelonista, Dragos Bívols (25’) ha signat l’1 a 2. Al 32’, el RCD Espanyol ha pogut signar l’1 a 3 per intermediació d’Hugo Chacón, però el partit ha marxat al descans amb un resultat que després tampoc es mouria més.

La clara ocasió d’Adrián Sánchez (46’), que s’ha topat amb una fantàstica aturada del porter Thiago; l’arribada de William (47’), des de la banda esquerra de l’atac culer; o la bona acció de Joan Segura (50’), molt ben defensada per Biel Gala, no han estat suficients per als beneficis del FC Barcelona, i el RCD Espanyol, amb aquest resultat, ha guanyat el seu primer títol en categoria masculina de la 12a Festa del Futbol Català. El tercer que l’equip Aleví masculí blanc-i-blau s’endú per a les vitrines de Cornellà-El Prat.

En l’entrega de medalles i trofeus als dos equips i el conjunt arbitral han participat el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Miquel Sellarès, i els directius Jaume Plaza, Francesc Borrega i Fernando Peña. El vicepresident de l’FCF Miquel Sellarès ha estat l’encarregat de lliurar la copa de campions al RCD Espanyol, mentre que el directiu Fernando Peña ha entregat el plat de subcampions al FC Barcelona. Així mateix, també ha estat present en la final el directiu de l’FCF Juan Núñez.

El pròxim cap de setmana, torn per al Juvenil i Cadet Femení

La 12a Festa del Futbol Català continuarà el pròxim pròxim cap de setmana, el 16 i 18 de juny, al CEM Torrent de Llops, de Martorell. Els Campionats de Catalunya en les categories Juvenil i Cadet Femení viuran les semifinals i finals, amb la següent programació:

12a FESTA DEL FUTBOL CATALÀ
DIA HORA PARTIT
Divendres 16/06 18.00h SEMIFINAL 1 FEMENÍ CADET (Camp 2)
19.30h SEMIFINAL 2 FEMENÍ CADET (Camp 2)