El projecte #Orgullosa, referent per a les entitats i clubs de Terrassa
Futbol Femení | 06/03/2020
La seleccionadora catalana sub 17 i Absoluta femenines, Natàlia Arroyo, ha explicat els eixos principals i els beneficis d’aquesta campanya impulsada per l’FCF.
El projecte #Orgullosa, referent per a les entitats i clubs de Terrassa

La seleccionadora catalana sub 17 i Absoluta femenines, Natàlia Arroyo, ha realitzat una presentació sobre els quatre eixos principals del projecte #Orgullosa a la Sala d’Actes de la Masia Freixa de Terrassa, on s’ha portat a terme la sessió del Consell Municipal d’Esports. L’acte ha estat dirigit pel regidor d'Esports de Terrassa, Miguel Ángel Moreno.

Amb el títol ‘Futbol per a la Igualtat’, Arroyo ha recordat que el futbol femení representa el 7,4% del total de llicències de la Federació i que, en dues temporades i mitja de funcionament de la campanya #Orgullosa, s’han invertit més de 3,6 milions d’euros en la seva promoció i sostenibilitat. L’efecte ha derivat en un nou creixement de llicències femenines, que actualment supera les 11.550.

També ha detallat el projecte recent que l’FCF ha completat a diferents instituts de Catalunya, amb la col·laboració de l’INEFC. Ha reflexionat sobre la necessitat de construir un esperit crític per repensar l’esport i trencar els estereotips entre els joves, en la voluntat de presentar el futbol a les escoles amb una mirada lúdica i inclusiva, i en l’exigència d’incloure referents femenins i normalitzar l'aparició mediàtica dels equips i jugadores femenines.

Representants del rugbi, l’handbol, el patinatge, el waterpolo i el tenis taula s’han mostrat interessats en replicar la fórmula de la campanya #Orgullosa, adaptant-la a les seves realitats esportives. L'objectiu comú és promocionar l'esport femení, estimular la base perquè practiqui més esport i donar solucions als clubs en el seu dia a dia.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.