El futbol sala com a mètode de tocar de peus a terra
Notícies Generals | 28/04/2024
El CEFS Terra Negra, que té dos equips de jugadors amb discapacitat intel·lectual, serà un dels clubs que participarà en l’Enfutbola’t 2024.
El futbol sala com a mètode de tocar de peus a terra

“Jugar en el CEFS Terra Negra és l’espai segur pel grup de nois del Club amb discapacitat intel·lectual per practicar futbol sala”. Ho explica en Ramon Ariza, el Coordinador Inclusiu i l’entrenador d’un dels dos equips que té  l’entitat.

El CEFS Terra Negra va néixer el 2007 i a partir de la temporada 2011-2012 va incorporar un equip de futbol sala format per persones amb diversitat funcional. Des d’aleshores “durant tots aquests anys hem viscut un progrés” remarca  la directora tècnica del Club, Marisol Duque. Actualment tenen dos equips formats per un total de 21 jugadors, tots ells majors de 18 anys, amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu és que puguin practicar un esport, en aquest cas el futbol sala, i aprendre a conviure i socialitzar amb altres persones.

L’Enfutbola’t, una activitat especial

El pròxim 1 de maig al Vendrell, el CEFS Terra Negra serà un dels 53 equips que participarà en l’Enfutbola’t. Per aquesta cita especial, jugadors del club com Oscar Jiménez, Lourdes Camelo i Carlos Villen remarquen a l’FCF TV que tenen molta il·lusió per a jugar en la gran festa del futbol per a tothom.

Jugar habitualment al CEFS Terra Negra és l’oportunitat segons la integradora social que col·labora com el club, Marina Puertas, perquè els jugadors aprenguin “a gestionar les seves emocions” i utilitzar el futbol sala com a mètode per eliminar els mals moments que poden viure en el seu dia a dia.

Onze temporades fent una funció social a Barcelona

Marisol Duque, la directora tècnica del CEFS Terra Negra, va ser una de les impulsores de la creació de l’entitat ubicada a Barcelona. Als inicis van plantejar-li fer una club de bàsquet, però finalment va optar per un club multiesportiu amb especial atenció pel futbol sala i amb la inclusió d'equips de persones amb diversitat funcional. Actualment són dos conjunts d'aquests característiques i l’entitat té al voltant de 100 socis.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.