El funcionament del CTA de l’FCF, des de dins
Comitè Àrbitres | 10/11/2020
El CTA de l’FCF és l’encarregat de designar i formar els àrbitres catalans, i vetllar pel compliment normatiu i econòmic del Comitè.
El funcionament del CTA de l’FCF, des de dins

Amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament diari del Comitè Tècnics d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, les càmeres de l’FCF TV han accedit a les interioritats del departament, i han entrevistat a alguns dels seus treballadors. La finalitat del CTA de l’FCF és designar i formar els àrbitres catalans, i vetllar pel compliment normatiu i econòmic del CTA.

El director del CTA de l’FCF, Xavi Moreno, afirma que “podríem dir que l’àrea més important del Comitè és la tècnica, amb un apartat centrat en la formació dels àrbitres. En aquest sentit, a les categories més altes del nostre futbol, Tercera Divisió Nacional i Primera Catalana, es realitzen tres proves físiques i tècniques a l’any. A més, els Talents, amb opcions d’ascendir a Segona Divisió ‘B’, tenen una prova extra al novembre”.

Per la seva banda, el delegat del CTA al Barcelonès, Julio Sierra, explica com es porten a terme les designacions arbitrals femenines. “Les àrbitres han d’escriure la seva disponibilitat durant el cap de setmana a la Intranet. A continuació, passem a un quadrant a mà totes les disponibilitats i realitzem les designacions en funció dels horaris dels partits i les distàncies”, manifesta.

Al seu torn, l’àrbitre de Segona Catalana Guillem Juangran subratlla que “rebem les designacions de partits amateur amb una setmana d’antelació. A partir d’aquí ens posem en contacte amb els àrbitres assistents del partit i estudiem els equips”. Finalment, l’àrbitra cursetista Alba Arija apunta que “gràcies al projecte #Orgullosa cada cop hi ha més àrbitres noies i jugadores. Tenim més visibilitat que fa uns anys i això és una gran notícia”.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.