El FC Barcelona es proclama campió de la copa Catalunya

" />

FS Notícies | 11/09/2010
Final molt igualada la que s?ha viscut aquesta tarda a Balaguer i que ha posat cara a cara al FC Barcelona i el FS Garcia Marfil Santa Coloma. Tot i així, els blaugranes han revalidat el títol de campions d?aquesta competició.
<p class=El FC Barcelona es proclama campió de la copa Catalunya

" onerror="imgError(this);">

FC BARCELONA 2 - MARFIL SANTA COLOMA   1

FC BARCELONA: Cristian Domínguez, Jordi Torras, Ari Santos, Francisco Carlos, Eric Martel, Javi Rodríguez, Ángel Velasco, Carlos Muñoz, Igor Rápale Lima, Saad Assis, Wilde Gomes, Francisco Sedano.

Entrenador: Marc Carmona

MARFIL SANTA COLOMA: Igor Pereira, David Busquets, Rubén González, Rafael Marques, Albert Segura, Héctor Alvadalejo, Julio López, José Luís Cala, Gerard Esteller, Isaac Fernández, Adolfo Fernández, Jordi Sánchez.

Entrenador: Andreu Plaza

Àrbitres: Sr. Ivan Bel i Sr. Miguel Moreno

Gols: 1?0 Wilde (min. 11), 1?1 Rafael Marques (min.14), 2?1 Wilde (min. 33)

Crònica: Abans de l?inici de la final de la Copa Catalunya de Futbol Sala, el Pavelló Poliesportiu Municipal de Balaguer ha viscut una sèrie d?actes previs. El primer d?ells ha estat l?entrega d?una placa a l?Ajuntament de Balaguer per part del Comitè de Futbol Sala de la FCF, en agraïment per la cessió de les instal·lacions i la col·laboració rebuda en tot moment. El Regidor d?Esports de l?Ajuntament, Juanjo Tenorio, ha estat l?encarregat de rebre l?obsequi de mans del vicepresident primer de la FCF, Sr. Andreu Subies.

Seguidament, ha estat el torn del CFS Balaguer. I és que 25 anys d?història donen per molt. S?ha volgut commemorar aquesta data tan significativa amb l?entrega d?una placa al vicepresident de l?entitat, Joan Duran. En aquest cas ha estat Dani Vives, el vicepresident de la FCF i president del Comitè de Futbol Sala, qui ha fet els honors.

Acte seguit, ha arribat el moment més emotiu: el reconeixement a la selecció catalana aleví, que va quedar campiona d?Espanya 2010 el passat mes de març. Les 1.300 persones que s?han aplegat aquesta tarda al pavelló, han pogut veure com els campions donaven un a un la mà als seus ídols, els jugadors del FC Barcelona i del FS Garcia Marfil Santa Coloma que en aquell moment ja estaven formant en Fair Play al mig de la pista. A més, han rebut de mans dels directius del Comitè de Futbol Sala una bossa amb l?equipació que els va fer campions d?Espanya i un recull de les millors imatges d?aquell campionat.

Tots aquests actes previs han finalitzat amb un minut de silenci en memòria del recentment desaparegut jugador del CF Reus Deportiu, Jordi Pitarque.

L?Himne Nacional de Catalunya ha donat pas a l?inici del partit, que ha comptat amb Cristian, Ari, Torras, Chico i Wilde, per part del FC Barcelona, i Igor, Julio, Rubén J.Sanchez, i Héctor com a 5 inicial del Marfil Santa Coloma.

Durant els primers minuts de partit, el FS Garcia Marfil Santa Coloma ha aplicat una estratègia defensiva en zona. Aviat però ha vist que havia de canviar de sistema si volia evitar les arribades amb les que l?equip blaugrana amenaçava contínuament la porteria d?Igor.

La insistència s?ha vist recompensada al minut 11, quan Wilde Gomes, un dels fitxatges del FCB d?aquesta temporada, ha avançat als blaugranes al marcador.

Tot i la superioritat del Barça, el Marfil ha canviat de sistema i ha començat a plantar cara al Barça. El gol de l?empat no s?ha fet esperar. Era el minut 13 quan Rafael Marques ha anotat l?1-1 amb una jugada d?estratègia molt definida.

Ja a la segona part, les oportunitats s?han succeït amb igualtat per ambdós conjunts. Al minut 13, i de nou Wilde, el FCB ha aconseguit marcar el segon gol que tornava a avançar als blaugranes al marcador.

Tot i així, el Marfil no s?ha donat per vençut. En els dos darrers minuts del matx, el conjunt colomenc ha posat les cartes sobre la taula i ha començat a jugar amb porter jugador. En aquests darrers minuts d?infart, el Marfil ha disposat de fins a tres ocasions clares de gol, tot i que cap d?elles s?ha acabat materialitzant en el que hauria significat l?empat i haver de recórrer a la tanda de penals.

Finalment, resultat de 2 a 1 que ha permès al FC Barcelona revalidar el títol de campió de la Copa Catalunya que ja va aconseguir l?any passat.

Destacar la gran actuació de Wilde Gomes, per part del Barça, i la del porter de l?equip de Santa Coloma, Igor, que ha estat clau en nombroses ocasions del partit.