El FC ascó i l‘EE Guineueta, nous equips de la Tercera RFEF
F. Amateur | 27/06/2021
El FC Ascó ha superat el CFJ Mollerussa per 2 gols a 0 i l’EE Guineueta ha remuntat davant la UE Tona 4-1 en un final d’infart, aconseguint ambdós conjunts el desitjat ascens.

El partit de tornada de la fase d’ascens a la Tercera RFEF entre el FC Ascó i el CFJ Mollerussa es preveia un duel molt igualat i així ha estat. Els visitants han començat dominant l’eliminatòria, generant ocasions i gaudint de la possessió de la pilota. Tanmateix, als vint minuts de joc ha aparegut l’home del partit, Adrià Fernández, per obrir camí per als locals. En el primer servei de córner (22’), Fernández ha rematat des de dins l’àrea petita per fer l’1-0.

Tot i que els lleidatans ho han intentant arribant des de les bandes, elaborant jugades pel centre i amb joc directe, no han aconseguit tombar la defensa local. En canvi, l’Ascó sí que ha gaudit d’ocasions molt clares per ampliar el resultat, però no ha estat fins al temps afegit que no ha sentenciat. Al minut 93, de nou Adrià Fernández, ha posat la punta de la bota en rebre una passada a l’espai i tocar la pilota el just i necessari per acabar fent el definitiu 2-0. La victòria -recordem que en el partit d’anada el resultat va ser de 0 a 0- dona l’ascens a la Tercera RFEF al conjunt de la Ribera d’Ebre.

Al partit han estat presents el Secretari de Junta i delegat a les Terres de l’Ebre de l’FCF, Joaquín Del Pino; el directiu i delegat de l’FCF a Lleida, Josep Maria Espasa; el directiu de l’FCF Miquel Piñol; el president del FC Ascó, Andreu Muñoz; i el president del CFJ Mollerussa, Jaume Vallverdú.

EE Guineueta - UE Tona, una remuntada d’infart (4-1)

Els de Nou Barris han encarat la tornada de l’eliminatòria sabent que havien de remuntar un 2-0 en contra del partit d’anada. Tot i així, en els primers 45 minuts no s’han vist ocasions de cap dels dos conjunts. La Guineueta ha controlat la pilota davant un Tona còmode, cedint el protagonisme als rivals, sabedors que el temps corria al seu favor.

Conscients del que es jugaven, la Guineueta ha tornat de vestidors amb més empenta, Així, al minut 47, Goodbless ha aconseguit el primer en empènyer a plaer al fons de la xarxa una gran jugada de Nil Puigmacià. L’alegria, però, ha durat fins al minut 59, quan Alejandro Gaitán ha establert l’empat a 1. El Tona s’ha mostrat més tranquil, arribant amb paciència a la porteria contrària i no deixant que els locals creuessin el mig del camp. Ara bé, al minut 82, un xut en llarg del porter Yan Carlo buscant Goodbless ha creat una indecisió entre la defensa i el porter del Tona, que s’havia avançat fins a la frontal de l’àrea, i el futbolista de la Guineueta no ha dubtat en endur-se la pilota per fer el 2-1.

A partir del segon gol dels locals el partit ha embogit. Les arribades i ocasions s’han anat succeint en una àrea i en una altra, sense cap tipus de control, fins que l’àrbitre ha xiulat penal a favor del Tona al 86’. Yan Carlo ha aturat el xut de Pol Vallès, que hauria sentenciat el play-off i, en canvi, ha donat aire i moral a un conjunt barceloní que ha protagonitzat una remuntada èpica al temps afegit.

Al 91’, Eric Simó ha marcat el 3-1 en la segona jugada d’un córner. Amb una afició totalment bolcada amb l’equip, creient en el possible ascens, ha esperonat, encara més, a un combinat que, al minut 94, ha desfermat l’eufòria quan Edu ha rematat de cap en un nou córner, fent efectiva l’espectacular remuntada, i amb un Tona incrèdul davant aquest final d’infart.

El resultat final de 4 gols a 1, favorable al conjunt de Barcelona, suposa l’ascens de categoria i, juntament amb el FC Ascó, l’EE Guineueta s’ha convertit en nou equip de la Tercera RFEF.