El desencert marca la derrota de Catalunya
Notícies Generals | 27/01/2017
La Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala ha perdut 1-2 davant l’Aragó en un partit en el que Catalunya podria haver marcat una golejada. La falta d’encert i la portera aragonesa han impedit la victòria.

CATALUNYA, 1: Nerea Vilalta, Mariona Olivella, Berta Ramos, Cèlia Cata, Laura Oliva. També han jugat: Marional Solà, Anna Munné, Marta Collado, Iris Amaro, Laia Martínez, Marta de los Riscos i Leiriane Aguilar.

ARAGÓ, 2: Izarbe Tricas, Marta Garcia, Sonia Ibáñez, Julia Sanz, Ana Sanz. També han jugat: Lucía Vicente, Marta Baztan, Sara Valdivia, Laura Boix, Laura Rivera, Judit Villalba i Cristina Gallego.

Gols primera part: Julia Sanz (0-1, min. 14).

Gols segona part: Marta Garcia (0-2, min. 23); Leiriane Aguilar (1-2, min. 27).

Targetes grogues: Sonia Ibáñez (38’).

Àrbitres: Enrique Blázquez Sierra i Xavier Garcia Sánchez.

Àrbitre assistent: Montserrat Llamazares Vázquez.

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

En el primer partit que ha jugat la Selecció Catalana sub 21 femenina de futbol sala en el Campionat d’Espanya que es disputa a Malgrat de Mar, Catalunya i Aragó han sortit a temptejar-se per saber quin joc volien mostrar totes dues sobre la pista. A poc a poc, la Catalana ha anat agafant ritme i s’ha anat apropant a la porteria d’Aragó, però només ha disposat d’una ocasió clara que ha desviat la portera aragonesa. Les rivals s’han mostrat molt sòlides en defensa i han estat ben col·locades sobre el parquet, fet que a dificultat les transicions de la Selecció. A poc a poc, la sub 21 s’ha anat trobant més còmode i ha pogut realitzar diverses jugades combinades, però de nou s’han topat amb el mur d’Aragó.

Tot i les bones sensacions inicials, Julia Sanz ha sorprès amb el seu xut en una falta directa i ha posat per davant Aragó (0-1). Amb el gol, Catalunya ha intentat pujar les línies de pressió i no ha deixat passar de mig cap a les aragoneses. Tant és així que en una jugada dins l’àrea, les catalanes han tingut una doble ocasió per superar la portera, però la defensa ha tapat bé els xuts. Just després, en un servei de banda, la pilota ha rebotat en una jugadora d’Aragó i s’ha estavellat al pal. Fins a esgotar els últims segons, Catalunya ha exercit una forta pressió per establir l’empat.

Tot i els bons minuts finals del primer temps, a la segona part, Aragó ha tret profit d’una jugada per la  banda esquerre de Laura Boix. La seva passada ha anat al segon pal i  Marta Garcia, tota sola, ha marcat el 0-2. La sub 21 ha disposat de dues ocasions molt clares per igualar el marcador, però la portera aragonesa sempre ha estat encertada. Al minut 26, Laura Oliva ha tingut el gol a les seves botes, però ha enviat la pilota al travesser. La insistència de Catalunya ha tingut premi un minut més tard quan, en un servei de banda, Leiriane Aguilar, ha rebut a la frontal de l’àrea i ha afusellat la porteria (1-2).

Tots els xuts que ha generat la Catalana han tingut perill, ja que molts d’ells han sortit fregant el pal. La pressió, asfixiant, ha impedit qualsevol aproximació a la porteria de Nerea Vilalta. Cèlia Cata ha estat a punt de fer l’empat, però el seu xut des de la banda ha sortit per sobre el travesser. Les ocasions de Catalunya s’han anat succeint una rere l’altre, i l’única cosa que ha pogut fer Aragó ha estat defensar les envestides catalanes. La Selecció ha tingut el domini absolut de la segona part i no només ha generat ocasions per empatar el duel, sinó que n’ha creat per marcar una golejada. Tanmateix, la falta d’encert en el remat final han impedit la primera victòria de Catalunya.

Al partit han estat presents el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader; el regidor d’esports de Malgrat de Mar, Miquel Àngel Ruiz; el directiu responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el delegat de la LCFS a Girona, Miguel González; i el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez; entre d’altres autoritats.