El debutant CE Manresa, darrer semifinalista de l'Històrics
F. Amateur | 05/08/2021
Els del Bages completen les semifinals del torneig després de tombar la UE Figueres (2 a 1) i doblegar el Cerdanyola del Vallès FC (0 a 1).

El CE Manresa, que s'estrenava en la 35a edició del Torneig d'Històrics, ha obtingut la darrera plaça per disputar les semifinals. El conjunt del Bages ha exhibit la seva millor versió per derrotar per 2 a 1 la UE Figueres, i imposar-se per 0 a 1 el Cerdanyola del Vallès FC. Anteriorment, els verds del Vallès Occidental també han tombat els de Figueres per 1 a 0. Així doncs, queden definides les semifinals que es disputaran dissabte 7 d'agost: el Terrassa FC s'enfrontarà a la UE Sants a les 17h, i la UE Sant Andreu jugarà davant el CE Manresa a les 19h.

CE MANRESA 2-1 UE FIGUERES

El primer duel enfrontava a dos debutants de l’Històrics, i per tant hi havia moltes ganes de veure un matx que aquesta temporada també es veurà a Tercera. Ha estat un duel vistós, amb gols, i amb moltes combinacions en atac, on el Figueres ha colpejat primer i el Manresa ha remuntat.

Els de Moisés Hurtado s’han avançat amb un gol en pròpia porta d’Amantini al minut 22. I el mateix Amantani s’ha refet empatant el partit en una acció d’estratègia al minut 34. Javi López, també de cap, ha capgirat el marcador, al 37', en tres minuts de bogeria manresana.

L’equip de Ferran Costa ha mantingut el resultat amb una molt bona impressió i ha donat un gran pas cap a les semifinals, mentre que el Figueres tot i el gol inicial no ha vist premiat el seu bon partit.

CERDANYOLA VALLÈS FC 1-0 UE FIGUERES

El segon partit de la jornada presentava el nou projecte del Cerdanyola de Toni Carrillo, després de l’Històric ascens a 2a RFEF. Els verds han dominat el partit contra el Figueres, tot i que han gaudit de poques ocasions per moure el marcador.

De fet, no ha estat fins al minut 34 quan els del Vallès s’han pogut avançar, amb un gol del migcampista Pitu Plazuelo que ha ajustat un xut que ha sorprès el porter figuerenc Mario.

En el tram final del matx, amb un Figueres més obert, Cande ha pogut sentenciar, però el seu xut ha marxar per sobre el travesser. El Cerdanyola no ha patit pel triomf i el Figueres s’ha acomiadat del Torneig amb dues derrotes per la mínima.

CERDANYOLA VALLÈS FC 0-1 CE MANRESA

Amb els resultats anteriors, el tercer partit ha definit el darrer semifinalista de l’Històrics. Al Cerdanyola només li valia la victòria, mentre que el Manresa amb un empat en tenia prou per estar entre els quatre millors.

Amb aquesta premissa, el Cerdanyola ha sortit fort i en el minut 5 ha tingut la primera ocasió, Aliaga, de falta, ha fet lluir Pulido. Passaven els minuts i el Manresa es mantenia ferm en el seu pla, fort en defensa i buscant la velocitat dels seus davanters.

Al minut 38, el Manresa ha deixat pràcticament el partit vist per sentència amb el gol de Noah, que ha batut amb un xut ras i creuat a Álex Lázaro. En el seu debut, el Manresa accedeix a les semifinals de forma totalment merescuda.

En representació de la Federació Catalana de Futbol, han assistit a una nova jornada del Torneig d’Històrics el directiu Rossend Abella; el subdelegat al Barcelonès i president d’honor del torneig, Miquel Carrillo; el subdelegat al Barcelonès Miquel Espert; i els membres del CTA Jaume Reverté i Julio Sierra.