El CF Badalona Futur aixeca la Copa Federació
Notícies Generals | 22/11/2023
Els de Ferran Costa dobleguen el CF Talavera de la Reina (1-2) en una final encarrilada a la primera meitat gràcies als gols de Pascual i Peque Polo.

El CF Badalona Futur obre les seves vitrines a la Copa Federació. Els catalans han aixecat el títol després de superar en la final de la competició copera el CF Talavera de la Reina per 1 a 2. Una primera meitat d'exhibició ofensiva ha permès els de Ferran Costa marxar a vestidors amb doble avantatge al marcador. A la represa, els locals han reaccionat amb l'empenta de la seva afició i José Ortega s'ha vestit amb la capa de superheroi per mantenir el resultat favorable als catalans fins al final.

Superioritat de l'equip de Ferran Costa en uns primers 10 minuts trepidants. Jaume Pascual avançava els catalans amb un xut que pica a les cames d'un defensor local abans de colar-se al fons de la xarxa. Amb un CF Talavera de la Reina estabornit, el 0 a 2 ha estat a punt de pujar a l'electrònic en una rematada de rosca de Valverde que s'ha estavellat al pal. Superat l'equador del primer temps, els badalonins han executat a la perfecció una jugada de pissarra que ha deixat sol Fornés davant el porter blanc-i-blau, que amb una meritoria intervenció ha allunyat el perill. El CF Badalona Futur encarrilava la final en una jugada coral que ha culminat Peque Polo des de l'interior de la petita. Una màquina de generar perill: primer en un contraatac que ha acabat a les mans del porter local i després en una nova jugada d'estratègia que ha tallat la rereguarda toledana en última instància, el 0 a 3 ha pogut arribar mitjançant accions de tots els colors. Àlex Fernàndez ha evitat una sagnia major i que la final quedés liquidada.

Al primer minut de la represa, el CF Talavera de la Reina tornava a entrar al partit en una acció a la sortida del córner que rematava Dago per situar el 2 a 1. Guió pràcticament calcat a la primera però amb els papers canviats. El gol local ha deixat tocat un CF Badalona Futur que ha concedit tot el que no havia permès en 45 minuts. José Ortega ha plantat un mur sobre la línia de gol badalonina i ha evitat en fins a tres ocasions l'empat a 2 i el camí a la pròrroga.

La final ha estat presidida pel president de la Comissió Gestora de la RFEF, Pedro Rocha. L'assistència federativa a l'Estadi Municipal d'El Prado ha estat encapçalada pel president Joan Soteras, qui ha estat al costat del president del CF Badalona Futur, Toni Freixa, a més del directiu Pere Alsina i del delegat del Maresme, Moha El Gadaaoui

El primer títol del CF Badalona Futur

Els badalonins obren les seves vitrines al trofeu de la Copa Federació i d'aquesta manera estrenen el seu palmarès. La d'avui és una victòria històrica d'una plantilla que ha superar les adversitats en un inici de temporada convuls a la institució. El CF Badalona Futur pren el relleu del CD Arenteiro com a actual campió de la competició.