El CF Badalona domina en l'estrena del Torneig Històrics 2019
F. Amateur | 29/07/2019
El vigent campió supera al Sant Andreu (1-0) en el partit decisiu amb un golàs de Marc Carbó i accedeix a les semifinals.

CE Júpiter 0 – 2 UE Sant Andreu

La 34a edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català s’ha obert amb un derbi clàssic barceloní entre el Sant Andreu i el Júpiter. Els andreuencs han obert ràpidament el marcador i al minut 8 s’han avançat amb un gol de Felipe Sa, que ha aprofitat una pilota morta a la sortida d’un córner. El Sant Andreu s’ha mostrat superior als gris grana i han gaudit de diverses ocasions. Josu s’ha trobat amb una bona intervenció del porter de la Verneda, i Guillem també ha estat a punt de marcar després d’una centrada de Llamas.

La rèplica del Júpiter ha estat una volea de Kamal, que ha sortit ajustada al pal. Finalment, i després d’un xut al pal d'Òscar, Josu ha fet el segon gol andreuenc al minut 44. Així doncs, el Sant Andreu s'ha endut la victòria davant d’un Júpiter que ha plantat cara.

El segon de partit de l’Històrics ha suposat el debut en el torneig del vigent campió i set cops vencedor del Torneig, el CF Badalona. El duel contra el Júpiter ha estat marcat per la igualtat, tot i la diferència de categoria -a Segona Divisió 'B' els badalonins, i a Primera Catalana, els grisgrana-. El primer en intentar-ho ha estat el davanter badaloní Mayor, amb una vaselina que ha sortit fregant el pal. Amb un Júpiter molt atrevit, Morales ha aparegut en diverses ocasions per evitar la sorpresa.

Javi Ruiz, en una rematada de cap, ha fet lluir Morales, mentre que per banda badalonina el principal perill ha sortit de les botes de Mayor, sense encert de cara a porteria. Amb aquest resultat, el Júpiter ha dit adéu al torneig i el Badalona ha accedit a les semifinals.

CF Badalona 1 - 0 UE Sant Andreu

El partit decisiu del grup 1 de l’Històrics ha estat la reedició de la final de l’any passat, en la qual es va imposar el Badalona. Els andreuencs els hi valia l’empat, mentre que el Badalona necessitava vèncer per classificar-se. El duel ha començat de la millor manera per als badalonins, amb un espectacular gol de Marc Carbó de falta que ha entrat per l’escaire de David Aragón. A partir d’aquest moment, el Badalona ha volgut conservar el resultat de
forma molt ordenada i amb seguretat defensiva.

Tot i que el conjunt de Mikel Azparren ho ha intentat tot per tenir més profunditat, especialment mitjançant Josu, i fins i tot pujant el central Oumar en els darrers minuts, el marcador ja no s’ha mogut. D'aquesta manera, els badalonins segueixen fent història al Torneig i ja són el primer semifinalista.