El CE Portbou, la UE Figueres i l'AE Cornellà de Terri reben el desfibril·lador de TOTS SOM UN BATEC
Notícies Generals | 29/10/2021
El delegat a Girona i vicepresident esportiu de l'FCF, Jordi Bonet, fa entrega als tres clubs dels DEA de la campanya TOTS SOM UN BATEC per cardioprotegir tot el futbol i futbol sala català.
El CE Portbou, la UE Figueres i l'AE Cornellà de Terri reben el desfibril·lador de TOTS SOM UN BATEC

Després d’haver cardioprotegit el Vilafant FC el passat juliol, les entregues dels desfibril·ladors de TOTS SOM UN BATEC a la delegació de Girona ha continuat amb el CE Portbou, la UE Figueres i l’AE Cornellà de Terri. El delegat a Girona i vicepresident esportiu de l'FCF, Jordi Bonet, ha estat l’encarregat de portar a terme els lliuraments als tres clubs gironins, acompanyat del directiu de l'FCF Víctor Güell, i del subdelegat de l'FCF l'Alt Empordà, Manuel Nuñez.

El delegat a Girona i vicepresident esportiu de l'FCF, Jordi Bonet, ha assegurat que "per a la Federació Catalana de Futbol, i concretament per a la delegació de Girona, és un orgull poder fer entrega durant el dia d'avui dels desfribil·ladors per aquests clubs modestos, però no menys importants que la resta". En aquest sentit, ha afegit que "considerem que és vital que tots els clubs d'arreu del territori català comptin amb un DEA a les seves instal·lacions, tot i que esperem que mai s'hagi d'utilitzar".

En el primer acte de la ruta, celebrat al Municipal de Portbou, Bonet ha entregat el desfibril·lador al president del CE Portbou i regidor d'Esports de Portbou, Trino Martínez, qui ha manifestat que "m'agradaria donar les gràcies a tothom que ha fet possible que puguem disposar d'aquest aparell". També han estat presents el vicepresident del club, Sebastián Peix; els vocals Enric Milà i Eugeni Mascort; i el president del club petanca, Alfonso Moreno.

Posteriorment, Bonet ha acudit al Municipal de Vila-Seca per lliurar el desfibril·lador al president de la UE Figueres, Narcís Vardalet, qui ha remarcat que "aquest aparell tan petit és absolutament imprescindible i pot salvar vides. Malauradament l'any passat ja vam viure l'episodi d'un noi que va patir una aturada cardíaca a Vilatenim. Per sort es va poder salvar la seva vida i avui és entrenador d'equips de la base". També han assistit a l’acte al director de l’entitat, Eduard Vinagre; el director esportiu, Arseni Comas; i el regidor d’Esports de Vila-sacra, Francesc Carbonell.

En la darrera parada del recorregut, Bonet ha acudit al Municipal de Cornellà de Terri per reunir-se amb el màxim mandatari de l’AE Cornellà de Terri, Joan Ayats. També han estat presents l'alcalde de la localitat, Salvador Coll; i la regidora d'Esports del municipi, Verònica Fusté. L'alcalde Salvador Coll ha apuntat que "vull donar les gràcies a l'FCF per aquest obsequi. Realment és essencial disposar d'un DEA als camps de futbol i als equipaments municipals. Les morts sobtades es produeixen i poden afectar a tothom".

Els partners de TOTS SOM UN BATEC

TOTS SOM UN BATEC és la nova campanya que impulsa des d’aquesta temporada la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per realitzar la sol·licitud del desfibril·lador.

Els objectius de la campanya

Amb TOTS SOM UN BATEC es pretén:

  • Promoure l’ús i la provisió d’equips de cardioprotecció a les instal·lacions on es practiqui el futbol i futbol sala i que encara no disposin de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).
  • Facilitar una intervenció immediata en casos de defalliment provocat per aturada cardíaca.
  • Brindar un servei de cardioprotecció a tot l’entorn esportiu, tant a esportistes com a públic en general.

Recordem que el programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general TOTS SOM UN EQUIP, de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. La campanya incideix, entre d’altres eixos, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable, tenint en compte que la salut dels federats i federades és una qüestió prioritària per l’FCF.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.