El Barça guanya la Copa Catalunya Femenina per tercera vegada consecutiva
Notícies Generals | 28/08/2016
El FC Barcelona es proclama campió de la Copa Catalunya Femenina després de vèncer el RCD Espanyol per 6-0. El partit s’ha disputat a Mollet del Vallès amb una gran afluència de públic.

FC BARCELONA, 6: Sandra Paños, Marta Torrejón, Ruth Garcia, Line Roddick, Leila Ouahabi, Marta Unzué, Gemma Gili, Irene del Río, Bárbara Latorre, Jennifer Hermoso i Alèxia Putellas. També han jugat: Melanie Serrano, Míriam Diéguez, Patricia Guijarro, Aitana Bonmatí, Olga Garcia, Mariona Caldentey.

RCD ESPANYOL, 0: Norma Méndez, Elba Vergés, Helena Serrano, Estibaliz Torralbo, Inés Juan, Carola Garcia, Sara del Estal, Zaira Flores, Cristina Baudet, Anair Lomba i Brenda Soler. També han jugat: Elisa del Estal, Pilar Garrote, Núria Garrote, Paloma Fernández, Gemma Salas i Maria Molina.

Gols: Jennifer Hermoso (1-0, 13’); Marta Torrejón (2-0, 55’); Alèxia Putellas (3-0, 64’); Aitana Bonmatí (68’); Olga Garcia (74’); Mariona Caldentey (89’).

Targetes grogues RCD Espanyol: Elba Vergès (17’); Zaira Flores (56’); Inés Juan (88’).

Conjunt arbitral: Paula Líndez Ciurana; Mariona Peralta Geis (Àrbitra Assistent); Carla Borràs Polo (Àrbitra Assistent); Ainara Acevedo Dudley (4a Àrbitra).

Espectadors: 500 persones aproximadament.

El FC Barcelona i el RCD Espanyol han saltat al terreny de joc per disputar una reedició de la final de la Copa Catalunya Femenina, ja que la temporada passada ambdós conjunts també es van veure les cares a la final. Al Municipal Germans Gonzalvo de Mollet del Vallès s’ha viscut un derbi intens, tant pel joc com per la forta calor que ha fet. L’Espanyol ha pogut mantenir a ratlla a les blaugrana durant els primers deu minuts de joc, però al 13’ Jennifer Hermoso s’ha desmarcat per rebre una pilota entre la línia defensiva a la frontal de l’àrea i ha inaugurat el marcador (1-0). El Barça ha controlat bona part del primer temps, però no ha gaudit de gaire ocasions.

Una de les poques arribades amb perill l’ha protagonitzat Alèxia Putellas quan ha intentat ampliar el marcador amb un gol olímpic des del córner. La pilota ha agafat massa efecte i ha acabat sortint per sobre la porteria. A la mitja hora de joc, l’Espanyol, que no ha donat per perduda cap pilota, ha sortit a l’atac buscant les extrems i jugant per les bandes. En una d’aquestes accions ha arribat l’ocasió més clara de les blanc-i-blaves. Paloma Fernández ha rebut a tres quarts de camp, s’ha desfet de dues jugadores blaugrana fins a entrar a l’àrea i ha provat un xut creuat. La portera Sandra Paños, però, s’ha estirat bé per aturar-lo.

Ja a la segona part, el Barça ha estat el clar dominador del partit, fet que s’ha fet palès amb el gol de Marta Torrejón. La jugadora ha rematat de cap un córner executat per Alèxia Putellas i amb el 2-0 l’Espanyol ha baixat el braços. Només ha arribat a l’àrea rival mitjançant un xut de Gemma Salas. El Barça ha fet el seu joc de toc, buscant sempre les jugades de combinació per encarar porteria i, d’aquesta manera, en una jugada de triangulació a la frontal de l’àrea ha marcat el tercer Alèxia Putellas (64’). Les blanc-i-blaves han intentat tancar les línies, però Aitana Bonmatí ha trobat l’espai necessari prop de la frontal de l’àrea per marcar el quart (68’). El cinquè gol l’ha marcat Olga Garcia de penal (74’). I ja amb un Espanyol tocat física i anímicament, no ha pogut evitar que, en l’últim minut, Melanie Serrano hagi fet l’assistència de gol a Mariona Caldentey en una centrada des de la banda esquerre.

Així doncs, el FC Barcelona guanya la setena Copa Catalunya Femenina de la seva història i la tercera consecutiva. A la mitja part, s’ha fet entrega d’una rèplica en miniatura de la Copa Catalunya als dos representants dels equips finalistes i a l’alcalde de la població. El partit ha començat amb un minut de silenci en senyal de dol per les víctimes del terratrèmol ocorregut a Itàlia aquesta setmana.

A la final han estat presents el president de la FCF, Andreu Subies; els directius Paquita Linares, Jaume Plaza, Albert Montull, Albert Garrofé i Joan Sayós; el delegat del Vallès Oriental, Juan Núñez; el delegat del Maresme, Antonio Jiménez; els subdelegats Antonio Carnicero (Maresme), Miquel Carrillo, Maria Jesús Mateo i Esteban Bombardo (Barcelona); el Director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el vicepresident del FC Barcelona, Jordi Mestres; el Conseller Delegat del RCD Espanyol, Mao Ye; el president del CF Mollet UE, Feliu Tura; el delegat del CTA del Vallès Oriental, Diego de la Torre; i l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs.