El Barça femení ja és a les semifinals de la Champions femenina per sisè any consecutiu
Notícies Generals | 29/03/2024
Les blaugranes han superat al Brann norueg (3-1) en la tornada dels quarts de final i es veuran les cares amb el Chelsea a les semifinals.
Font: Mundo Deportivo

El Barça estarà per sisè any consecutiu en unes semifinals de Champions League. El bon resultat de l’anada a Noruega (1-2) ha permès a les de Jonathan Giráldez encarar el partit de tornada a un Estadi Johann Cruyff ple a vessar i tornar a superar a les noruegues (3-1). Les blaugranes lluitaran una temporada més per un lloc a la gran final, aquesta vegada contra un vell conegut, el Chelsea FC.

Ritme frenètic en els primers compassos de partit entre els dos equips. Les de Jonathan Giráldez amb el clar objectiu de sentenciar l'eliminatòria aprofitant l'1 a 2 de l'anada han sortit amb molta intensitat però davant s'han trobat amb un equip robust i ben situat que no s'ha deixat intimidar per les vigents campiones d'Europa. En el minut 12, la noruega Graham Hansen ha tingut la primera ocasió clara per al Barça amb un xut creuat que ha desviat a córner la portera visitant. A mesura que transcorrien els minuts, les blaugranes s'han fet amb el clar domini del joc tancant a les noruegues al seu propi camp.

Poc abans de l'equador de la primera part, una transició ràpida del Barça iniciada per Alexia Putellas després de recuperar la pilota, l'ha continuat Esme Bruggts qui ha assistit per Aitana Bonmatí. Després d'un control orientat cap a l'esquerra, la de Sant Pere de Ribes ha xutat la pilota al fons de la porteria avançant a les blaugranes en la tornada dels quarts de final. Amb el gol, el matx ha mantingut el ritme i la intensitat fins arribar al descans però sense canvis a l’electrònic. A la represa, s’havien disputat només deu minuts quan Graham Hansen ha fet una jugada personal per banda dreta que ha acabat amb el passe de la mort cap a Rölfo. Les defenses noruegues han intentat rebutjar la pilota però Rölfo, molt atenta, ha posat el peu per fer el dos a zero i pràcticament tenyir de color blaugrana el passi a les semifinals.

Tot i l’avantatge del Barça, el Brann norueg també havia de dir la seva i a falta de 20 minuts pel final del partit ha reduït distàncies amb el 2 a 1. Un xut creuat de Tomine Svendheim en la culminació d’un contraatac ha superat l’estirada de Cata Coll. Tot i el gol, el combinat dirigit per Jonathan Giráldez no s’ha posat nerviós i ha seguit amb el comandament del joc.

Ja a les acaballes del partit, el Barça ha tancat l’eliminatòria amb el 3 a 1 definitiu, obra de Patri Guijarro. Una nova acció personal de la noruega Graham Hansen superant fins a dues defensores ha acabat amb l’assistència enrere cap a Aitana. El xut de la catalana ha arribat a peus de Patri Guijarro qui només ha hagut d’empènyer la pilota per fer pujar el gol al marcador

El rival a semifinals, el Chelsea

El rival a semifinals serà el Chelsea FC. El conjunt anglès dirigit per Emma Hayes va superar la seva eliminatòria contra l'Ajax d'Amsterdam amb comoditat. Després del resultat positiu a Holanda (0-3), un empat el passat dimecres a Londres (1-1) va ser suficient per classificar a les angleses.

L'últim precedent entre Barça i Chelsea va ser la temporada passada també a les semifinals de la Champions. El conjunt de Jonathan Giráldez es va imposar gràcies a dos gols de Graham Hansen que es va transformar en l'heroïna de l'eliminatòria. La noruega va marcar el gol de la victòria en l'anada a Londres (0-1) i va tornar a marcar en l'empat al Camp Nou (1-1) per classificar-se per la final a Eindhoven on el Barça va superar al Wolfsburg alemany (3-2) per aixecar per segona vegada a la seva història el títol continental.

El partit d'anada de les semifinals es disputarà el cap de setmana del 20/21 d'abril a Montjuïc i una setmana després, el 27/28 d'abril, la tornada a Londres. A l'altra banda del quadre hi haurà duel francès. L’Olympique de Lió i el Paris Saint Germain es disputaran l’altra plaça a la final. El partit a l’horitzó és el proper 25 de maig a l’Estadi de San Mamés a Bilbao.