El Barça fa la feina i goleja per accedir als quarts de la Copa de la Reina
Copes | 10/01/2023
Les blaugranes aconsegueixen el bitllet a El Sadar després de superar l'Osasuna per 0 a 9.
Fotografia: FC Barcelona

El FC Barcelona ha iniciat el seu camí a la Copa de la Reina amb una victòria contundent (0-9) davant l'Osasuna, equip de la Primera Federació Femenina. Les vigents campiones han evidenciat la diferència de categoria a mesura que han avançat els minuts, amb molta decisió. El tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, ha dissenyat un 11 amb jugadores menys habituals apuntalades per Aitana, Walsh i Marta Torrejón

Un Osasuna compacte i ben ordenat ha deixat el Barça inoperatiu en els primers 20 minuts. Aquí és quan ha aparegut la qualitat individual de Bruna Vilamala per marcar el camí cap als quarts de final. En quatre minuts, Vilamala ha calcat dues jugades per posar el 0 a 2 a El Sadar. La davantera del Barça ha obert la llauna amb un xut al pal curt de la porteria pamplonica després d'un retall dins l'àrea. En el segon, pràcticament consecutiu, Vilamala ha tret l'escaire i el cartabó per posar la pilota lluny de l'abast de Sílvia Pérez, des del balcó. L'única ocasió local en els primers 45 minuts ha estat un xut de falta directa de María González, que ha estat a punt de sorprendre Gemma Font. La portera catalana ha hagut de posar la punta dels dits per enviar la pilota a la fusta.

El Barça s'agrada i engreixa el marcador

A la represa, la tònica del tram final de la primera meitat s'ha accentuat i als tres minuts Paralluelo ha fet el tercer amb un xut creuat precedit d'una jugada individual de Vicky López. El 0 a 4 ha estat obra de Geyse amb una definició acrobàtica, assistida per Paralluelo. Amb un Osasuna totalment sotmès, Bruna Vilamala ha celebrat el seu hat-trick amb el cinquè gol blaugrana. Les locals estiraven línies i Paralluelo ho aprofitava sumant un gol més al compte culer. Després d'un reguitzell de canvis als dos equips, Aitana s'ha sumat a la festa amb el seu gol, el setè blaugrana. Mariona Caldentey ha fet el gol de la nit amb un xut de falta directa. Als darrers minuts, Aitana ha posat la cirereta amb la seva segona diana a la mitja volta.

El FC Barcelona ha complert amb nota i comença amb pes ferm el trajecte per assolir l'objectiu d'aixecar el quart títol consecutiu de la competició copera.