El Barça, campió de la Copa d’Espanya
Notícies Generals | 24/03/2024
El conjunt blaugrana, de forma èpica aconseguint el gol de l’empat en el temps reglamentari pràcticament sobre la botzina, ha guanyat a la tanda de penals a ElPozo Murcia (3-3 / 4-2).

Tot i les nombroses baixes per lesió i anar perdent en fins a tres ocasions en la final, el Barça de futbol sala ha tret el caràcter d’equip campió per aixecar la Copa d’Espanya, la setena en la història del Club. Els blaugranes han superat en el duel decisiu a ElPozo Murcia en la tanda de penals, aconseguint la diana de l’empat del 3 a 3 en el temps reglamentari quan faltaven menys de cinc segons pel final a càrrec de Juanjo Catela. El jugador culer ha estat l’heroi de la final amb un doblet i autor del gol en la pena màxima que ha certificat el títol pels catalans. El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, han assistit al partit.

En aquesta Copa d’Espanya el Barça s’ha sobreposat a les diverses baixes per lesió que tenia i també les que s’han anat produint durant la competició disputada aquesta setmana a Cartagena. En el primer temps el duel entre els blaugranes i ElPozo ha estat molt igualat en què els murcians han obert la llauna a través de Rafa Santos just abans del descans.

El segon període ha estat d’un nivell i ritme alt entre ambdós conjunts. Catela ha empatat en els primers compassos. ElPozo ha reaccionat amb el gol de Felipe Valerio, que ha tingut la rèplica immediata d’André Coelho. En els darrers minuts ha augmentat el nerviosisme a la pista amb diverses jugades polèmiques.

Pito ha estat expulsat per doble groga i el conjunt murcià, en superioritat numèrica, ha aconseguit marcar el tercer a càrrec de Gadeia en l’últim minut. En aquest moment, el Barça ha demostrat ser un equip campió que competeix fins al final. André Coelho ha forçat el doble penal i Catela, quan faltaven menys de cinc segons pel final, ha empatat de nou des del punt dels deu metres.

En la pròrroga els equips han prioritzat no cometre errades i la final s’ha decidit a la tanda de penals amb el record present de la final del 2022 entre els dos equips que va guanyar el Barça a les penes màximes. Enguany els culers han tornat a sortir guanyadors en què Catela ha rubricat el seu nom per a la història amb el gol decisiu culminant així una actuació memorable del jugador blaugrana a la Copa d’Espanya.