El Barça, a vuitens de final de la Copa del Rei
Copes | 22/01/2020
Els blaugrana superen l'eliminatòria de setzens, mentre que el CF Badalona, el RCD Espanyol i el Girona FC cauen eliminats.

El FC Barcelona ha aconseguit aquest dimecres la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei, després de guanyar en l'últim minut la UD Ibiza (1-2). En canvi, els altres tres equips catalans que han pres part en els setzens de final de la competició han caigut eliminats. Un CF Badalona que ha fregat de nou l'èpica s'ha quedat a les portes de l'accés a la següent eliminatòria en perdre a la pròrroga contra el Granada CF (1-3), mentre que el RCD Espanyol ha sortit derrotat del camp de la Real Sociedad (2-0), i el Girona FC no ha pogut tombar el Villarreal CF a casa (0-3).

El FC Barcelona, vigent subcampió de la competició, ha arrencat la seva participació en aquesta edició amb una victòria en l’últim minut enfront  de la UD Ibiza-Eivissa, a Can Misses (1-2). L’equip blaugrana ha remuntat un gol en contra en el tram final per endur-se el passi davant un valent rival de Segona Divisió ‘B’ que s’ha avançat en el marcador, ha tingut el control durant gran part del partit i ha posat contra les cordes el conjunt dirigit per Quique Setién.

Ben aviat, Javi Pérez ha obert la llauna per als balears rematant amb la bota una centrada lateral, i abans del descans, el pal ha salvat el segon dels eivissencs en un xut de Raí. A la segona meitat, però, Griezmann ha assumit la responsabilitat i ha acabat capgirant el resultat amb un doblet. L’atacant francès ha marcat l’empat en recollir una passada filtrada per definir amb encert davant el porter, i ha aprofitat una nova assistència entre línies per creuar-la amb un tir sec i signar en el temps afegit l’accés a la següent ronda.

Després de fer història eliminant el Getafe CF i el Real Oviedo, un heroic CF Badalona ha perdut contra el Granada CF a la pròrroga (1-3), en un Estadi Municipal ple de gom a gom. Sota un fort aiguat, el partit ha començat de la pitjor manera possible per als interessos dels catalans. Només s’havien jugat dos minuts quan Ismail Koybasi ha superat el porter en un mà a mà a l'àrea. Els escapulats, tot i mesurar-se a un Primera Divisió, han reaccionat i han disposat de diverses arribades per marcar al primer temps, tot i que Vadillo també ha estavellat una falta al pal que podia haver suposat el segon per als andalusos.

A la represa, els locals, animats per la seva afició, han sortit a intentar capgirar el marcador. Després de generar diverses situacions de perill, els de Manolo González han aconseguit empatar el xoc gràcies a un gran remat de cap de Robusté, que s'ha anticipat al primer pal a la sortida d'un servei de cantonada. A partir d’aquí, els badalonins s’han sentit més còmodes a sobre la gespa i, anant a per l'eliminatòria, s’han pogut endur el triomf contra un defensiu rival.

Ja en els trenta minuts extra, Gonalons, pentinant l'esfèrica en un servei de córner, i Carlos Fernández, en un contracop, han donat el bitllet per als vuitens de final als granadins, davant un CF Badalona que s'ha acomiadat amb el cap ben alt d'una brillant actuació a la Copa.

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha estat present en el partit entre badalonins i andalusos, juntament amb el directiu responsable de relacions institucionals de l'FCF, Rossend Abella, i els subdelegats de l'FCF al Barcelonès Miquel Carrillo i Maria Jesús Mateo. Tots ells han acompanyat el president del CF Badalona, Miguel Ángel Sánchez, a més dels representants del Granada CF.

Derrota de l’Espanyol davant una ofensiva Real Sociedad

El RCD Espanyol s’ha acomiadat de la Copa del Rei després de perdre contra una ofensiva Real Sociedad, al Reale Arena (2-0). El bloc que dirigeix el 'Pitu' Abelardo s’ha vist superat per un conjunt basc que ha sortit a pel triomf des de l’arrencada. Després de diverses aproximacions perilloses, els bascos han inaugurat l'electrònic en l’última jugada del primer període, gràcies a un potent xut de Barrenetxea. Quan semblava que els blanc-i-blaus podien empatar a la segona part, Isak ha sentenciat l’eliminatòria amb un tir ajustat lluny de l’abast del porter Andrés Prieto. Malgrat que l'Espanyol ha disposat d’oportunitats per almenys retallar diferències, no ha trobat el camí del gol i ha acabat perdent.

Anteriorment, els blanc-i-blaus havien eliminat el Lleida Esportiu i la UD San Sebastián de los Reyes.

Sota una intensa pluja, el Girona FC ha posat punt i final a la seva participació a la Copa del Rei després d'ensopegar contra el Villarreal CF a Montilivi (0-3). El conjunt entrenat per Pep Lluís Martí ha dominat el període inicial contra un adversari de Primera Divisió, disposant d’ocasions per marcar, però li ha faltat efectivitat en la definició. Una condició que, en canvi, sí que han mostrat els groguets en tornar dels vestidors, quan s'han situat per davant gràcies a una diana de Funes Mori a la sortida d’un córner. A partir d’aquest moment, el conjunt visitant ha dominat un duel que ha sentenciat al tram final amb els gols de Santi Cazorla, en caçar un refús a l'àrea, i de Chukwueze, en conduir i culminar una gran acció individual.

Després d’eliminar el Linares Deportivo i el FC Cartagena, amb aquest resultat els gironins s'acomiaden de la competició.

En representació de la Federació Catalana de Futbol, ha assistit al matx el vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet, que ha estat al costat del president del Girona FC, Delfí Geli, i de la resta dels membres del seu consell d'administració.

El sorteig, divendres a Las Rozas

Després de la seva classificació, el FC Barcelona coneixerà el pròxim rival a la Copa del Rei aquest divendres dia 24, quan se celebrarà el sorteig dels vuitens de final de la competició, a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, a Madrid (13.00 hores). L’eliminatòria, també a partit únic, es disputarà la setmana vinent, entre el 28 i el 30 de gener.