El 6 de juliol s'iniciarà el procés de tramitació de les llicències de la temporada 2022-2023
Notícies Generals | 30/06/2022
L'FCF comunica les diferents qüestions relatives a la tramitació de les llicències per a la nova campanya 2022-2023.
El 6 de juliol s'iniciarà el procés de tramitació de les llicències de la temporada 2022-2023

Llicències de categoria estatal

 1. Inici termini presentació llicències: 6 de juliol.
 2. Qüestions reglamentàries a tenir en compte:
 • Renovació de llicències: Les llicències de categoria estatal no efectuen tràmit de renovació, ja que les tenen compromís vigent es posaran actives i pendents d’efectuar els pagaments (quota d’afiliació i mutualitat), i la revisió mèdica si procedeix.
 • A la categoria de Primera Divisió RFEF es poden inscriure fins a 23 jugadors, amb un màxim de 17 jugadors majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23. En el cas de comptar amb 3 porters, es podrà tenir una plantilla de 24 llicències, amb un màxim de 18 jugadors majors de 23 anys. Caldrà tenir un mínim de 18 llicències professionals “P”.
 • A les categories de Segunda División B (Segunda RFEF) i Tercera Divisió (Tercera RFEF) es poden inscriure fins a 22 jugadors, amb un màxim de 16 jugadors majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23. A Segunda División B (Segunda RFEF) caldrà tenir un mínim de 14 llicències professionals “P”.
 • A la categoria Primera División de Fútbol Femenino es poden inscriure fins a 25 jugadores
 • A la categoria Primera División RFEF Femenina (Primera Federación de Fútbol Femenino) es poden inscriure fins a 22 jugadores, amb un màxim de 16 jugadores majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23. Caldrà tenir un mínim de 10 llicències professionals “PRF”.
 • A la categoria Segunda División RFEF Femenina (Segunda Federación de Fútbol Femenino) es poden inscriure fins a 22 jugadores, amb un màxim de 16 jugadores majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23. Caldrà tenir un mínim de 6 llicències professionals “PRF”.
 • A la categoria Primera Divisió Nacional Femenina es poden inscriure fins a 22 jugadores, amb un màxim de 16 jugadores majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23.
 • A la categoria Primera RFEF Futsal Masculina es poden inscriure fins a 15 jugadors, i caldrà tenir un mínim de 12 llicències professionals “PFS”.
 • A la categoria Segunda RFEF Futsal Masculina es poden inscriure fins a 15 jugadors, i caldrà tenir un mínim de 5 llicències professionals “PFS”.
 • A la categoria de 2a Divisió “B” de futbol sala es poden inscriure fins a 15 jugadors, amb un màxim de 12 jugadors majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23.
 • A la categoria de Primera División de Futbol Sala Femenina es poden inscriure fins a 15 jugadores, i caldrà tenir un mínim de 3 llicències professional “PRFS”.
 • A la categoria de Segunda División de Futbol Sala Femenina es poden inscriure fins a 15 jugadores, amb un màxim de 12 jugadores majors de 23 anys. La resta de la plantilla haurà de ser sub-23.

A banda, cal tenir present el requisit del certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals o un model de certificat (es podrà imprimir al gestor de llicències) en el qual es manifesti expressament que el tècnic té el referit certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals (requerit per a les llicències de tècnics, delegats i auxiliars de categoria estatal).

Llicències de categoria territorial

 1. Inici termini presentació llicències: 6 de juliol. (Art. 120.1 Reglament General FCF)

2. Finalització termini presentació de renovacions: 30 de setembre. (Art. 137 Reglament General FCF)

3. Altres qüestions reglamentàries a tenir en compte:

 • A la categoria de 1a Catalana i 2a Catalana s’han d’inscriure un mínim de 6 jugadors sub-23, el llistat dels quals s’haurà de notificar a l’FCF prèviament a l’inici de la competició. (Art. 70.1 Reglament General FCF)
 • A la categoria de 3a Catalana i 4a Catalana s’han d’inscriure un mínim de 4 jugadors sub-23, el llistat dels quals s’haurà de notificar a la FCF prèviament a l’inici de la competició. (Art. 70.1 Reglament General FCF)
 • A les categories de futbol set es poden inscriure un màxim de 15 jugadors per equip, tret dels clubs pertanyents a poblacions menors de 10.000 habitants, que en poden inscriure fins a 18. (Art. 70.3 Reglament General FCF)

També a les categories territorials es demanarà el certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals o un model de certificat (es podrà imprimir al gestor de llicències) per les llicències de tècnics, delegats i auxiliars.

Inscripció de jugadors estrangers

1. Jugadors de categoria territorial

 • Trobareu tota la informació en l’enllaç següent: http://fcf.cat/estrangers. Tota la documentació es presentarà telemàticament a través de la gestió de llicències online. La temporada 2022/2023, no es podrà tramitar la llicència d’un jugador procedent de l’exterior que no estigui autoritzat.

2. Jugadors de categoria nacional

 • Es requereix tota la documentació igual que la de jugadors de categoria territorial, i a més, el permís de residència del jugador i una carta demanant l’autorització per competir en categories de caràcter nacional, segons el cas. Tota la documentació es presentarà telemàticament a través de la gestió de llicències online i fins que no arribi la pertinent autorització de l’RFEF, no es podrà tramitar la llicència federativa.

Compliment de les obligacions econòmiques

Per poder efectuar qualsevol tràmit relatiu a llicències, els clubs hauran d’estar al corrent de les seves obligacions econòmiques, d’acord amb els articles 11.2d) i 11.3 dels Estatuts.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.