Domini i victòria còmoda de la sub 18 femenina
El primer partit amistós de la temporada de la Selecció Catalana sub 18 femenina s’ha segellat amb una plàcida victòria per 2 gols a 0 davant el CD Sant Gabriel, de la Segona Divisió Nacional Femenina.

CATALUNYA, 2: Maria Subies, Ariadna Lara, Maria Molina, Judit Viñas, Laura Ariza, Laura Galceran, Ainhoa Marín, Aida Esteve, Jana Marimón, Maria Llompart, Elena Julve. També han jugat: Montserrat Quedasa, Sara Extremera, Marta Llopis, Paula López, Laura Ribas i Núria Marín.

CD SANT GABRIEL, 0: Dèlia Zambrano, Lara Palomino, Vanessa Obis, Laura Chamizo, Marta Campanales, Andrea López, Lídia Rodríguez, Cristina Campos, Mònica Brañas, Paula Sánchez, Tania Mollano. També han jugat: Alba Sánchez, Andrea Perera, Adriana Manau, Malena Martínez i Ariadna Franch.

Gols: Lara Palomino (pp. 1-0, 22’); Elena Julve (2-0, 36’).

Targetes grogues: no n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Carla Borrás Polo (àrbitra), Andrea Salvador Sánchez (àrbitra assistent), Carla Serna Parreño (àrbitra assistent).

L’essència de la Selecció Catalana sub 18 femenina segueix intacta. I és que en el primer partit amistós que ha disputat en aquesta temporada 2017-18 per preparar la primera fase del Campionat d’Espanya ha demostrat el joc de toc i de combinació que sempre l’ha caracteritzat. Al Municipal José Luis Ruiz Casado, el CD Sant Gabriel ha plantejat un partit molt seriós i ha provocat que Catalunya no trobés els espais necessaris per combinar amb la davantera o les extrems. El duel ha estat dominat per la sub 18, i la major part del primer temps s’ha jugat en camp contrari. El Sant Gabriel s’ha tancat bé i ha obligat a la Catalana a tocar i tocar. Les jugadores dirigides per Natàlia Arroyo han tingut la paciència necessària per jugar en bloc i esperar les seves oportunitats.

En una sortida d’un córner, Maria Molina ha avisat amb un remat de cap que ha sortit fora per ben poc. L’alta pressió que ha exercit la Selecció Catalana ha posat en dificultats la sortida de pilota de les rivals que, tot i combinar bé, no han sabut trobar a les jugadores més avançades. Al minut 20, Ainhoa Marín ha provocat un penal que ha executat Maria Llompart, però la pilota s’ha estavellat al travesser. Dos minuts més tard, ha estat Lara Palomino qui s’ha marcat en pròpia porta en intentar allunyar la pilota de l’àrea petita, fent un misto que ha acabat al fons de la xarxa. El Sant Gabriel ha seguit jugant per l’interior i ha vist reduïdes les seves possibilitats de contracop per l’atenta defensa de Catalunya.

A l’equador de la primera part, una passada en profunditat d’Ainhoa Marín, una de les jugadores més actives i desequilibrant, ha servit a Elena Julve per superar a la portera Dèlia Zambrano i establir el 2-0 en el marcador. Bon joc, ritme i premi merescut a la perseverança.

Si a la primera part el Sant Gabriel només ha pogut rematar una sola vegada a la porteria defensada per Maria Subies en un córner, en el segon temps el conjunt de Sant Adrià del Besós també ha xutat una sola vegada a Montse Quesada, portera que ha sortit a la segona part. En aquests 45 minuts, el joc s’ha desenvolupat al centre del camp, però ambdós equips han buscat molt més les bandes. La bona defensa de la sub 18 ha fet que qualsevol aproximació de les rivals quedés anul·lada, demostrant solidesa defensiva.

Amb la multitud de canvis que s’han produït, el partit ha perdut una mica d’intensitat i no s’han vist ocasions molt clares. Una de les oportunitats de Catalunya ha arribat al 84’ quan Paula López ha intentat superar a Alba Sánchez, però la portera ha endevinat la direcció del xut i l’ha desviat. Aida Esteve ho ha tornat a provar tres minuts més tard amb un fort xut lateral, però sense èxit.

Catalunya ha mostrat una bona imatge i ha deixat sensacions molt positives per seguir treballant en la preparació del Campionat d’Espanya que es disputarà al mes de desembre. El proper partit d’aquest combinat tindrà lloc a principis de novembre.