Derrota per la mínima d’una gran Catalunya davant d’una efectiva Argentina
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala ofereix una gran imatge contra un combinat argentí que ha remuntat el gol inicial català per emportar-se la victòria.

1 - 2
ARGENTINA
Borja Puerta, Dylan Moreno, Víctor Muñoz, David Peña, Mario López, Sergi Trillas, Xavier Jaén, Luar Estíbalez, Alex Lacambra, Josep Costajussà, Alejandro Ceron i Nicasio Piazza.
ARGENTINA
Franco Pezzenatti, Nahuel Urriza, Alan de Candia, Valentino Caruso, Facundo Gassman, Joaquín Hernández, Ezequiel Ramírez, Matías Coronel, Agustín Páez, Agustín Raggiati, Santiago Rufino i Cristian Vargas.
Mario López (1-0, 24’).

Santiago Rufino (1-1, 28’); Matías Coronel (1-2, 36’).
TARGETES GROGUES
Alejandro Ceron (24’).

Joaquín Hernández (19).
Alberto Centeno Bono i Jordi Centeno Bono (àrbitres principals); Sergi Mamolar Calbo (àrbitre assistent); Montserrat Llamazares Vázquez (cronometradora).

Espectadors: 580 persones.

Després del 6 a 6 d’ahir a Santa Coloma de Gramenet, la Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala ha caigut derrotada per 1 a 2 contra el combinat argentí sub 18 en un Pavelló Municipal Germans Margall de Malgrat de Mar que ha registrat un ple absolut amb 580 aficionats. Després d’una primera part igualada sense gols, la Selecció s’ha avançat en el marcador amb un gol de Mario López des del seu propi camp, però el combinat argentí ha capgirat el resultat amb dianes de Santiago Rufino i Matías Coronel.

Catalunya ha sortit a la pista amb l’objectiu d’intentar imposar el seu estil de joc davant d’una combativa Argentina. La primera arribada perillosa catalana ha estat un xut de Mario López que un defensa visitant ha desviat a córner en el darrer moment. Per la seva banda, Argentina, lluitadora i ordenada, ha generat perill mitjançant ràpides transicions ofensives. D’aquesta manera, Santiago Rufino ha provat fortuna amb un tir des de la frontal de l’àrea que ha sortit desviat per centímetres. A poc a poc, els de Jorge Vargas s’han fet amb les regnes de l’encontre, tot i que han trobat problemes per superar el mur defensiu argentí.

En l’equador del primer temps, Mario López, molt actiu durant tot el xoc, ha tornat a gaudir d’una bona oportunitat per inaugurar el marcador. Després de driblar dos defensors en una sensacional acció individual, el seu tir ha sortit excessivament alt. La pressió en camp contrari dels de Jorge Vargas ha dificultat la sortida de pilota d’un bloc argentí imprecís i erràtic en algunes passades. Fruit d’una pèrdua rival en zona de creació, Dylan Moreno ha tingut l’1 a 0 en les seves botes, però el seu tir sec ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria defensada per Franco Pezzenatti.

El guió del duel no ha canviat en la segona part. La Catalana ha seguit portant el pes de l’encontre, fent circulant el cuir amb velocitat i precisió. En una acció d’estratègia, el llançament de falta de Mario López s’ha perdut per sobre el travesser. El premi a la insistència catalana ha arribat al minut 24, quan un omnipresent López  ha marcat la primera diana del duel amb un xut llunyà des de 30 metres que ha sorprès el porter argentí.

Amb avantatge en el marcador, la sub 19 s’ha trobat més còmode al parquet i ha continuat buscant ampliar diferències. Així ha estat com Dylan Moreno, en un ràpid contraatac, ha acaronat el 2 a 0 amb un tir amb rosca al segon pal que no ha acabat al fons de la xarxa per ben poc. Al minut 28, Santiago Rufino ha aprofitat una jugada embolicada a l’interior de l’àrea catalana i, després d’un refús, ha aconseguit batre Borja Puerta. Quan quedaven quatre minuts per a la conclusió del xoc, Matías Coronel, amb un xut ajustat al pal dret, ha capgirat el marcador i ha donat la victòria al combinat argentí. En l’última jugada del duel, la fusta ha evitat que Mario López aconseguís el 2 a 2. Així doncs, derrota amb sensacions positives de la sub 19 de cara el seu concurs en la Fase Final del Campionat d'Espanya.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, José Miguel Calle; l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carmen Ponsa; el regidor d’Esports del municipi, Miquel Àngel Ruiz; i el president de la Comissió de Futbol Sala de la Federació Argentina de Futbol, Jonathan Sanzi; entre d’altres autoritats.