Cop d’efecte per començar puntuant
FS Notícies | 03/02/2016
La selecció catalana sub 17 femenina de futbol sala realitza un gran inici en el Campionat d’Espanya amb una victòria per 0 a 5, superant a Aragó, la vigent subcampiona.

ARAGÓ 0 – 5 CATALUNYA

ARAGÓ: Clara Frago Pérez, Delia Gimeno Soria, Sheila González Usón, Vanessa Larrosa Lapuerta, Marta Baztan Lucía, Marta Ibáñez Soro, Andrea Sánchez Rodríguez, Sara Valdívia Diestre, Pilar Gil Pascual, Beatriz Llopis Villar, Alba Muñoz Núñez i María Padilla Miguel.

Seleccionador: Víctor Boso Mur

CATALUNYA: Núria Sarria Martorell, Laia Beltran Quintana, Anna Muniesa Fernández, Alba Vidal Moliné, Laia Jordán Fraile, Ruth Aurín Paulo, Paula Jiménez Roca, Anna Escribano Navarro, Marta Collado Saavedra, Maria Recio Rodríguez, Marta De Los Riscos Alemany i Marta Luján Lucena.

Seleccionadora: Clàudia Pons Xandri

ÀRBITRES: Víctor Ramírez, Mario Salinas i Ángel  López.

GOLS: (1a part) 0 – 1 Ruth Aurín (min. 11), 0 – 2 Marta De Los Riscos (min.19). (2a part) 0 – 3 Anna Escribano (min. 8), 0 – 4 Marta De Los Riscos (min. 9) i 0 – 5 Alba Vidal (min. 10)

CRÒNICA: Del 3 al 7 de febrer es disputa la fase única del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 17 femenina de futbol sala entre les localitats d’Humanes, Parla i Fuenlabrada. La selecció catalana sub 17 femenina ha quedat englobada dins del grup B, juntament amb Aragó i La Rioja.

El primer partit de les catalanes no tenia un pronòstic fàcil a l’enfrontar-se contra la vigent subcampiona. Davant d’un inici tant difícil, Aragó i Catalunya han sortit a la pista pressionant a dalt sense haver-hi un clar dominador. En el minut 11 s’ha obert el marcador, obra d’una jugada d’estratègia que ha finalitzat la catalana Ruth Aurín.

A partir d’aquí, la igualtat ha continuat en el joc però, a falta de cinc minuts pel final, les catalanes han aconseguit pujar una marxa més que els hi ha donat més comoditat en el joc. Tot i així, les bones intervencions de la portera aragonesa han impedit sumar en el marcador. Prova d’això ha estat que, en el minut 17, la mateixa portera ha aturat un doble penal xutat per la Ruth.

Tot i així, les catalanes no han baixat ni la guàrdia ni la pressió i fruit de la constància, a pocs segons per arribar al mig temps, una jugada personal de la Marta De Los Riscos ha fet pujar el segon gol per Catalunya.

A l’inici de la segona part, Catalunya s’ha col·locat a mitja pista i les aragoneses s’han vist bloquejades per la gran defensa catalana. En el minut 8, un xut de l’Anna Escribano des dels set metres ha perforat la porteria rival.

Poc després ha arribat una magistral jugada de la Marta De Los Riscos que ha deixat clavades a tres jugadores contràries al regatejar-les i, una vegada superades, ha aconseguit xutar a porteria, però la pilota ha sortit fregant el pal. Segons més tard, la mateixa Marta ha robat una pilota a primera línia i ha aconseguit el 0 a 4.

Catalunya ha continuat atacant deixant sense respiració a les aragoneses, i creant ocasions, una darrera l’altra. Una d’elles, la del minut 10, fruit d’una jugada d’estratègia des de la banda, ha suposat el cinquè gol, obra d’Alba Vidal.

Malgrat l’avantatjós resultat de les catalanes, aquestes no han baixat la intensitat, arribant al final del partit. Amb aquesta important victòria Catalunya suma els seus primers tres punts i s’enfrontarà a La Rioja el divendres.