Constituïda la nova Comissió d’Ètica Esportiva i de Lluita contra la Violència
Notícies Generals | 24/11/2016
La Comissió d'Ètica Esportiva reprèn l'activitat amb l'assumpció de noves competències i la incorporació de nous membres.
Constituïda la nova Comissió d’Ètica Esportiva i de Lluita contra la Violència

El passat dimarts 22 de novembre es va reprendre l'activitat de la Comissió d'Ètica Esportiva i de Lluita contra la Violència i es va celebrar la primera sessió plenària de la temporada 2016/2017.

Durant les últimes temporades, la Comissió ha col·laborat activament en el desenvolupament i la implantació del Codi Ètic, en el seguiment de les campanyes de promoció del joc net i contra la violència a l'esport impulsades per la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, en premiar conductes o iniciatives ètiques en cooperació amb la Fundació Privada Catalana de Futbol, en el disseny i configuració de la Comissió de Mediació i Arbitratge, així com en l'establiment de protocols de detecció i eradicació de conductes violentes, racistes, xenòfobes o intolerants en l'esport, en coordinació amb el Consell Català de l'Esport, els ajuntaments de Catalunya i la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, entre altres. 

L'última temporada (2015/16), la Comissió va fer pública la seva activitat mitjançant un nou espai al web oficial de la Federació Catalana de Futbol, en la que destaca, entre d’altres, que va tramitar quasi 60 expedients, un 31% dels quals relacionats amb incidents de públic, un 20% per agressions tumultuàries entre jugadors, un 19% per violència contra els àrbitres, un 14% amb motius d'accions racistes o xenòfobes, un 4% per danys en instal·lacions esportives, un 4% per conflictes entre clubs, un 4% per actes d'incivisme i un 4% per comentaris en xarxes socials.

La Junta Directiva de la Federació, amb el suport de l'Assemblea General Ordinària de juny de 2016, varen potenciar les competències de la Comissió mitjançant les últimes reformes estatutàries, dotant-la també de funcions en matèria de prevenció contra la violència, motiu pel qual va canviar la seva denominació a "Comissió d'Ètica Esportiva i de Lluita contra la Violència". Per aquest motiu, la Comissió va acordar crear i constituir dues subcomissions, una d'ètica esportiva i una altra de lluita contra la violència, i un òrgan delegat per atendre assumptes d'urgència, així com impulsar l'activitat de la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de la Generalitat de Catalunya.

Tanmateix, per tal de poder seguir mantenint la bona línia de treball i donar resposta a les noves atribucions de la Comissió, es va acordar incorporar sis nous membres a la mateixa, provinents de diversos àmbits (esportiu, universitari, judicial, comunicatiu, empresarial...), per tal de potenciar la pluralitat de punts de vista alhora d'afrontar els reptes que en matèria d'ètica esportiva i de lluita contra la violència planteja el futbol federat a Catalunya. 

La Comissió, també va analitzar els primers expedients de la temporada i va quedar informada del projecte d'educació en valors que estan impulsant conjuntament el Consell Català de l'Esport i la Federació Catalana de Futbol.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.