Cau el rei de Copes a San Mamés
Copes | 21/01/2022
El FC Barcelona ha quedat eliminat als vuitens de final de la Copa del Rei després de perdre a la pròrroga davant l'Athletic Club per 3 a 2.

El FC Barcelona ha caigut eliminat aquest dijous en els vuitens de final de la Copa del Rei, després de perdre a la pròrroga a San Mamés, davant l'Athletic Club per 3 a 2. En la reedició de la final de la temporada passada, el conjunt blaugrana, amb 31 Copes al seu palmarès, no ha pogut continuar amb la defensa del títol, en un partit elèctric, amb constants alternatives i que s'ha hagut de decidir al temps extra.

Molt aviat han marcat els bascos. Quan només s'havien disputat dos minuts, Iker Muniain ha aprofitat una centrada de Niko Williams per batre Ter Stegen amb un sensacional xut amb rosca. L’Athletic Club ha sortit en tromba i ha superat els blaugranes en intensitat. Tot i això, al minut 19, després d’una llarga jugada col·lectiva, Ferran Torres, en un tir ajustat amb molta classe, ha equilibrat de nou l'eliminatòria. A poc a poc, l’equip de Marcelino ha baixat el ritme, mentre el bloc de Xavi Hernández ha començat a circular la pilota amb criteri, tot i que sense generar ocasions clares de perill.

A la segona part, la retirada per lesió de Sancet ha propiciat la sortida d’Iñaki Williams que, juntament amb el seu germà Nico, han assetjat inicialment la porteria blaugrana, mentre San Mamés rugia. Xavi ha mogut banqueta donant entrada a Ansu Fati i Frenkie de Jong. Segona part d’alternatives, jugat de poder a poder. S’ensumava la pròrroga a 'La Catedral'. Quan faltaven cinc minuts per al final, Íñigo Martínez, en una jugada d'estratègia, ha anotat el 2 a 1 que posava el Barça contra les cordes. Lluny de rendir-se, els blaugranes han seguit lluitant i atacant. Fruit d'aquesta insistència, en el minut 93, ha aparegut Pedri per marcar el 2 a 2 i forçar la pròrroga amb un potent xut després d'una assistència de Dani Alves.

Ja a la pròrroga, els blanc-i-vermells, recolzats per una afició entregada, han posat una marxa més, aprofitat un execel·lent estat de forma físic. Després de diverses arribades perilloses, Nico Williams, un dels jugadors més destacats del duel, ha provocat un penal de Jordi Alba per mans. L'encarregat de transformar-lo ha estat Muniain, que ha enganyat Ter Stegen des dels onze metres al minut 105. A la segona part de la pròrroga, el Barça s'ha llençat a l'atac per intentar empatar el partit per tercera vegada, però els locals s'han defensat amb encert i s'han emportat una treballada victòria.