Catalunya supera Canàries i es classifica per a la Fase Final
FS Notícies | 17/12/2017
La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala s’imposa al combinat canari per 8 a 2 i obté el bitllet per disputar la Fase Final del Campionat d’Espanya.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 8: Pau Giménez, Aniol Vendrell, Alex Garcia, Iker Fernández i Víctor Cecilia. També han jugat: Albert Ortas, Arnau Graell, Guillem Partera, Aitor molina, Gilles Vidal i Alex Vaca.

ILLES CANÀRIES, 2: Ankor López, Carlos Ravina, Sergio González, Jonas Chávez i Esaú Fernández. També han jugat: Endor Sigut, Mauro Juan Aamaya, Adrián Escobar, Raúl Santana, Carlos Manuel Trujillo, Iván Ramos i Pablo Fabelo.

Gols primera part: Alex Garcia (1-0, 3’), Albert Ortas (2-0, 7’), Arnau Graell (3-0, 9’), Gilles Vidal (4-0, 11’), Albert Ortas (5-0, 17’), Iker Fernández (6-0, 18’).

Gols segona part: Mauro Juan Amaya (6-1, 35’), Gilles Vidal (7-1, 38’), Esaú Fernández (7-2, 40’), Alex Vaca (8-2, 40’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Àrbitres: Iván López Galiano, Bernardo Simón Benet i Oriol Ros Domènech.

Àrbitre assistent: Jacob García Montilla.

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 16 masculina de futbol sala ha derrotat per 8 a 2 a les Illes Canàries en el seu tercer i definitiu partit de la fase prèvia del Campionat d’Espanya, que ha tingut lloc a Salou i Torredembarra. Els de Rubén González han doblegat el conjunt canari en una gran actuació col·lectiva i acaben en primera posició per davant de la Comunitat Valenciana, Canàries i el País Basc. D’aquesta manera, Catalunya aconsegueix el passi per disputar la Fase Final.

Catalunya ha començat el duel concentrada i pressionat amunt la sortida de pilota del combinat canari. Quan tan sols s’havien disputat 3 minuts, la Selecció s’ha avançat en el marcador. Alex Garcia ha rebut la pilota a la banda dreta i ha batut Ankor López amb un xut de rosca ajustat al segon pal. Amb aquest avantatge, els catalans han seguit jugant amb criteri i eficiència, superant els rivals amb parets i passades precises a pocs tocs. Al minut 7, Gilles Vidal ha deixat enrere el seu marcador amb un sensacional canvi de ritme i ha fet la passada de la mort perquè Albert Ortas, que arribava en carrera des de segona línia, enviés la pilota al fons de les xarxes.

La Selecció no ha afluixat el ritme i ha continuat buscant ampliar diferències en el marcador. Gilles Vidal ha arribat a una passada en profunditat, ha aixecat el cap i ha assistit a Arnau Graell, que ha anotat la tercera diana catalana amb un potent xut ras. Dos minuts després, Aniol Vendrell s’ha inventat una magnífica passada amb l’exterior per a Gilles Vidal, que ha marcat el 4 a 0 amb un tir de rosca a la base del pal esquerre, lluny de l’abast d’Ankor López. Tot seguit, Alex Garcia ha acaronat el seu segon gol, però la pilota s’ha estavellat al pal. Quan faltaven tres minuts per al descans, Albert Ortas ha recuperat una pilota al mig del camp i ha anotat el cinquè a porteria buida aprofitant que el porter rival estava més avançat del compte. A continuació, ha estat Iker Fernández qui ha marcat lliure de marca després d’una fantàstica passada d’Albert Ortas.

En els primers compassos del segon temps, Canàries ha intentat tornar a entrar en el duel amb un gol ràpid. Malgrat això, la Selecció no ha aixecat el peu de l’accelerador. Ambiciosa i decidida, Catalunya ha tancat l’adversari al seu propi camp, movent la pilota a una gran velocitat. En el segon minut de la represa, Canàries ha començat a jugar de cinc per provar de generar més accions de perill a la defensa catalana. Tot i això, els de Rubén González s’han mostrat inexpugnables, tapant qualsevol espai que pogués significar una oportunitat de gol per als canaris.

En el tram final de l’encontre, la Catalana ha jugat de manera intel·ligent. No ha arriscat en la creació per evitar pèrdues a prop de la seva àrea i s’ha incorporat a l’atac amb determinació i perill. El combinat canari, per la seva part, ha defensat amb més encert que en la primera part però ha tingut dificultats per generar clares ocasions de gol. En un ràpid contraatac, el canari Juan Antonio Amaya ha escurçat diferències amb una subtil vaselina. Poc després, Gilles Vidal, amb un tir creuat al segon pal, ha tornat a marcar per a Catalunya. En el darrer minut del xoc, Esaú Fernández, de penal, ha fet la segona diana canària i, en la següent jugada, Alex Vaca ha anotat el definitiu 8 a 2. Així doncs, la Selecció ha obtingut una meritòria victòria que li dóna el bitllet per disputar la Fase Final del Campionat d’Espanya sub 16 masculí de futbol sala.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el Secretari de Junta i delegat de la Federació Catalana de Futbol a Tarragona, Josep Vives; el directiu de l'FCF i de la LCFS Joaquim Sala; i el delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre de la Lliga Catalana de Futbol Sala, Miquel Àngel Esquerré, entre d’altres.