Catalunya sub 16 femenina guanya a la tanda de penals i certifica la primera posició del Grup C
FS Notícies | 04/05/2022
Un gol de Berta Solé a quatre minuts pel final ha enviat el partit a la tanda de penals que ha decidit Xènia Casadó amb una aturada i marcant el gol decisiu certificant el bitllet per a les semifinals del Campionat d'Espanya.

ARAGÓ
1 - 1
ARAGÓ
Leire Pazos, Gloria Gonzalvo, Lidia González, Lidia Anchelergues, Yaiza Sien, Patricia Irisarri, Adriana Abad, Estrella Blázquez, Erika Galve, Andrea Peña, Noa Gimeno i Julia Moral
Xènia Casadó, Karen Pons, Carmen Bello, Ona Solans, Mar González, Sònia Cardona, Carla López, Berta Solé, Lara Rodríguez, Paula Villar, Ainara Amador i Ariadna Sobrino
1-0 Andrea Peña (13')

1-1 Berta Solé (36')
Àrbitres principals: Eloy Bello i Juan Ramón Juan     Àrbitre assistent: Berta García

A les semifinals amb suspens. Un gol de Berta Solé, a quatre minuts pel final, ha classificat a la Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala per a les semifinals del Campionat d'Espanya, empatant a 1 el partit contra l'Aragó i enviant-lo a la tanda de penals. Catalunya ha competit un gran partit, però s'ha topat amb una gran defensa de l'Aragó i, sobretot, amb una encertada portera Leire Pazos. Però l'esforç, finalment, ha tingut la seva recompensa i Berta Solé ha empatat el matx al minut 36. I a la tanda de penals, Catalunya ha guanyat confirmant el lideratge del Grup C. Aquesta tarda, les quadribarrades coneixeran la rival de les semifinals, Galícia o Andalusia, que es disputaran demà a partir de les 10.00 hores.Catalunya perdona i l'Aragó es mostra efectiva. La primera part entre Catalunya i l'Aragó ha estat amb molta tensió, amb nervis i amb imprecisions per part dels dos equips, ja que en joc hi havia les semifinals del Campionat d'Espanya. I això que el partit ha començat amb dues clares ocasions de Catalunya, una de Sònia Cardona i l'altre d'Ona Solans, que han obligat la intervenció de Leire Pazos, clau per mantenir la porteria a zero durant els primers 20 minuts. L'Aragó s'ha anat trobant còmode amb el pas dels minuts i per mitjà de la seva millora jugadora, Andrea Peña, han començat a portar el partit cap a la porteria catalana. I és que Catalunya no ha aconseguit trobar forats a la defensa plantejada per l'Aragó més enllà de mitja pista, que a més, ha sortit ràpid al contraatac aprofitant pèrdues de pilota de les quadribarrades. I d'aquí, una clara oportunitat, i el gol. Karen Pons ha evitat l'1 a 0 a la mateixa línia de gol, però, poc després, Andrea Peña, amb una bona definició, ha obert la llauna al minut 13 de partit. Catalunya ho ha seguit intentant, més amb el cor que amb el cap, l'empat abans del descans, però el marcador ja no s'ha mogut més.

Premi merescut. A la segona part, la Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala ha merescut un premi que no ha aconseguit fins al minut 36. Les quadribarrades han competit a un bon nivell, no obstant això, els ha faltat definició i tranquil·litat de cara a porteria, ja que també s'han topat amb una espectacular portera aragonesa Leire Pazos que ho ha aturat tot. Catalunya ho ha provat de totes les maneres, pràcticament l'Aragó no ha arribat a porteria rival i a cinc minuts pel final, Catalunya ha atacat amb portera-jugadora. Després de diverses ocasions, ha arribat la recompensa. Gol de Berta Solé al minut 36 esclatant l'eufòria de l'afició catalana i, fins i tot, ho han tornat a provar a l'últim minut amb portera-jugadora, però el marcador ja no s'ha mogut més.

Amb aquest empat, acompanyat de les victòries de Galícia contra la Comunitat de Madrid, i també de la victòria d'Andalusia contra Múrcia, classificava automàticament a l'Aragó i a Catalunya per a les semifinals. Tot i això, la tanda de penals i el liderat del Grup C se l'ha endut Catalunya, ja que al sisè penal, Xènia Casadó ha aturat el llançament i ella mateixa, ha transformat el decisiu.

Aquesta tarda, Catalunya coneixerà la seu i la rival de les semifinals del Campionat d'Espanya: Galícia o Andalusia