Catalunya sub 12 femenina es proclama campiona d'Espanya amb autoritat
FS Notícies | 10/03/2024
La Selecció Catalana sub 12 femenina de futbol sala guanya 6 a 0 davant Galícia a la final del Campionat d'Espanya.

6 - 0
GALÍCIA
Maria López, Nara Buró, Martina Gimeno, Laia Verdaguer, Ariadna Lavilla, Laia Minoves, Julia Martínez, Lia Solé, Olivia Baroni, Jana Ruiz, Daniella Vilet i Elaine Silva
GALÍCIA
Leire León, Adair Legaspi, Valeria Deus, Candela Ramos, Raquel González, Candela Vázquez, Lorena Anastase, Yaiza Domínguez, Alba Campos, Bea Iurea, Claudia Otero i Rocío González

1-0 Nara Buró ('9); 2-0 Laia Verdaguer (13'); 3-0 Jana Ruiz (14'); 4-0 Ariadna Lavilla (19'); 5-0 Jana Ruiz (19'); 6-0 Lia Solé (20')

Àrbitres principals: Otera Baltasar i Rodríguez Pontanilla     Àrbitre assistent: Covelo Vilariño

Per emmarcar. La Selecció Catalana sub 12 femenina de futbol sala ha guanyat 6 a 0 davant Galícia a la final del Campionat d'Espanya de futbol sala. Una final que Catalunya ha dominat des del principi i que ha superat amb autoritat demostrant una qualitat increïble durant tot el Campionat d'Espanya, on només han encaixat un gol en quatre partits i on han estat superiors en cada un d'ells. Pel que fa a la final, al descans ja guanyaven 3 a 0 i només començar la segona meitat, tres gols consecutius han sentenciat la final convertint el partit amb una gran festa per a la parròquia catalana. 6 a 0 contra Galícia, i a Galícia, i campiones d'Espanya d'una generació que promet moltes alegries.

La final del Campionat d'Espanya entre Catalunya i Galícia ha començat amb nervis per part dels dos equips, esperonats per dues aficions que han omplert el Pavelló Municipal Baltar de Sanxenxo. La primera gran ocasió de Catalunya ha estat obra de Julia Martínez amb un gran xut exterior i, poc després un gran control orientat de Jana Ruiz no l'ha pogut aprofitar Laia Verdaguer per rematar la jugada. I, d'aquí, als gols de Catalunya. Una assistència de Laia Minoves l'ha aprofitat Nara Buró per guanyar la partida a la tanca de Galícia i marcar l'1 a 0. Amb l'embranzida del gol i, sobretot, amb molta qualitat, Catalunya ha marcat dos gols més abans del descans. El 2 a 0 per mitjà de Laia Verdaguer després d'aprofitar una assistència de Jana Ruiz i, abans del descans, la '10' de Catalunya ha marcat el tercer després d'una gran acció personal. Efectivitat de Catalunya en atac i seguretat en defensa, ja que Galícia no ha inquietat a la porteria defensada per Elaine Silvia.

Autoritat i exhibició de futbol sala a la segona meitat. Les jugadores de la Selecció Catalana sub 12 femenina han demostrat molta qualitat i maduresa durant el segon temps. Les quadribarrades són solidàries en defensa, generoses en l'esforç, tenen caràcter i orgull, i molta qualitat. Una segona part per emmarcar que demostra el gran estat de salut del futbol sala català i que aquestes jugadores tenen un futur increïble al davant. I és que a una final d'un Campionat d'Espanya han demostrat una superioritat i una autoritat brutal que les ha conduït a tenir una final dominant. I és que en només dos minuts, a l'inici de la segona part, Ariadna Lavilla, Jana Ruiz i Lia Solé han col·locat el 6 a 0 al lluminós. A partir d'aquest moment, a gaudir d'un moment històric per posar punt final a una setmana immillorable.

Tota la informació relacionada amb les Seleccions Catalanes de Futbol Sala està disponible a l’apartat específic del web federatiu, o bé, fent clic AQUÍ.